Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Klar for Grand Slam-semifinale på sitt 53. forsøk

Barbora Strycova er klar for semifinale i Wimbledon.

Den tsjekkiske spilleren spilte hovedturneringen i Wimbledon for første gang helt tilbake i 2003 og har med unntak av 2006 spilt turneringen hvert år. En gang tidligere har hun tatt seg til kvartfinalen, mens de øvrige gangene har tredje runde vært best resultat.

Tirsdag overgikk Strycova seg selv. For første gang i karrieren, på sitt 53. forsøk, er hun klar for semifinale i single i en Grand Slam-turnering. Veteranen, som for øvrig har spilte semifinale i double tidligere, vant 7-6 (7-5), 6-1 over hjemmehåpet Johanna Konta. Dermed er spilleren, som er rangert på 54.-plass i verden, klar for semifinalen.

– Jeg tror dette er en av de beste kampene jeg har spilt, sa Strycova etter kampen.

Svitolina
Der venter Serena Williams, som er kun en kamp unna å ta seg til finalen på gresset i London, akkurat som i fjor. Superveteranen vant 6-4, 4-6, 6-3 over landskvinnen Alison Riske.

– Det er en lang og vanskelig kamp. Dette er ikke lett. Hun ga meg ingenting, og jeg kjempet mer enn jeg spilte i dag, sa Williams.

Elina Svitolina har i mange år vært rangert topp ti i verden og vunnet 13 WTA-turneringer i karrieren, men på Grand Slam-nivå har hun ikke lyktes enda. Tirsdag tok hun seg nemlig for første gang til en semifinale i sin femte Grand Slam-kvartfinale. Ukraineren vant 7-5, 6-4 over useedede Karolina Muchova.

– Det føles fantastisk, men jeg prøver ikke å tenke så mye på det ettersom jeg forsøker ikke å tenke så mye på at jeg ikke har vunnet i en kvartfinale før. Så turneringen fortsetter, sa Svitolina.

Halep neste
For å nå sin første semfinale blir Simona Halep hinderet. Den rumenske tennisspilleren vant over Shuai Zheng 7-6 (7-4), 6-1. Den tidligere Roland Garros-vinneren har kun en gang tidligere vært i Wimbledon-semifinalen.

– Jeg visste at jeg måtte være 100 prosent på hver ball, og kunne jeg ødelegge rytmen hennes. Det skjedde i det andre settet, sa Halep.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788