Casper Ruud utspilt i Båstad: – Sånn er det noen ganger

av | 16 juli, 2019 - 14:40 | Casper Ruud

Det ble med en kamp for Casper Ruud i ATP 250-turneringen i Båstad.

Nordmannen er tilbake på grus igjen og skal spille en måned på underlaget før han retter øynene på hard court og oppkjøring til US Open. Tilbakekomsten på favorittunderlaget ble derimot ikke optimal.

Ruud møtte en tøff motstander i Damir Dzumhur. Bosnieren er nummer som 95 i verden for øyeblikket, men har en beste rangering som nummer 23 i verden for et drøyt år siden. 27-åringen har et høyt toppnivå og har slått spillere som Stan Wawrinka og Stefanos Tsitsipas i år.

Mot Ruud i første runde tirsdag viste Dzumhur fra sin beste side, dessverre for norske tennisfans.

– Han spiller bra i dag, jeg spiller dessverre ikke så bra. Sånn er det noe ganger, sa Ruud til arrangøren like etter kampen.

Kampen startet jevn, men på 3-3 begynte problemene. Da hadde Ruud nettopp misbrukt en breakball. På 3-3 fikk 20-åringen to breakballer i mot, men reddet begge. På 4-4 fikk han først to nye breakballer mot seg, før et mislykket dropshot førte til en tredje breakball. Den utnyttet Dzumhur og gikk opp til 5-4. Ruud skaffet seg to breakballer på 4-5 og var svært nære å bryte tilbake, men hadde ikke helt marginene med seg på en passering. Til slutt holdt Dzumhur serve og vant settet 6-4.

Det andre settet startet på verst tenkelig måte. Dzumhur brøt med en gang, men Ruud slo tilbake og brøt til 1-1 etter to enkle misser av sin bosniske motstander. Det hjalp lite da Dzumhur brøt til 2-1 i det påfølgende gamet. Motstanderen brøt også til 4-1, og vant til slutt 6-2.

Ruud hadde ikke sin beste dag på tennisbanen og gjorde noen enkle misser. Han klarte heller ikke å utnytte forehanden sin så bra som vanlig. I tillegg gjorde Dzumhur en meget god kamp. Han fikk Ruud ut av rytmen og spilte godt defensivt. I de lange ballvekslingene holdt han god lengde og varierte på passende tidspunkt.

I neste uke venter ATP 500-turneringen i Hamburg for Casper Ruud.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Kort opphold i Ohio

Kort opphold i Ohio

Casper Ruud tapte sin første kamp i Cincinnati Masters, mot kvalifiseringsspilleren Max Purcell.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv