Casper Ruud til kvartfinale i Kitzbühel

av | 31 juli, 2019 - 13:00 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud viste internasjonalt nivå da han onsdag slo tyske Matthias Bachinger i Generali Open.

Nordmannen har funnet tilbake storformen og leverte et solid spill da han onsdag slo tyske Matthias Bachinger (ATP 125) i strake sett i runde to av ATP 250-turneringen Generali Open. Tyskeren slo overraskende ut fjorårets vinner Martin Klizan i første runde.

Mens tyskeren leverte 19 serve-ess i forrige kamp, fikk han kun to mot Ruud på onsdag. Nordmannen leste serven til tyskeren bra og torpederte alle tyskerens planer. Ruud figurerer høyt på listen over spillere som avverger flest break-baller i verden. Det er en nøkkel-egenskap for å vinne tenniskamper og nordmannen demonstrerte dette på onsdag da han kun avså et break, det samme som i tirsdagens kamp.

Kampen startet med tre break-baller til Ruud, men tyskeren holdt sin serve og fikk heller ikke tatt sine bruddmuligheter. En dommerfeil i Ruuds favør reddet muligens nordmannen fra et tidlig brudd. Det var likevel Ruud som var best og fikk utnyttet bruddmulighetene i motsetning til Bachinger og tok det første settet 6-4.

Det andre settet fortsatte litt som det første med Ruud som den mest offensive. Han brøt opp til 2-1 og var nær et dobbelbrudd opp til 4-1 men da ble tyskeren mer offensiv, brøt Ruud for første gang og de var like langt igjen.

Da høyner Ruud nivået og bryter Bachinger på ny og skal serve inn kampen da tyskeren igjen høyner oddsen med å bryte tilbake og det andre settet gikk til tie-break. I Bachingers forrige kamp vant han to tie-breaks og hadde tilsynelatende mer erfaring på området. Men den stoiske roen kom over Ruud igjen og han hadde full kontroll på tie-breaket som han vant 7-3 og kampen med sifrene 6-4, 7-6.

Begge spillerne viste et solid ATP-nivå og fikk testet hverandre med flere lange dueller. Men det var nordmannen som var noen hakk bedre. Til tross for noen slurvefeil, fikk Ruud vist frem både serve og forehand. I likhet med tirsdagens kamp mot Carreno Busta kom det flere mindre momentumskifter i løpet av kampen, men Ruud viser stoisk ro under press, er dyktig på å avverge breakballer og drar frem serve-forehand comboen når det trengs som mest.

I kvartfinalen venter vinneren av oppgjøret mellom Dennis Novak og Pablo Cuevas som spilles onsdag ettermiddag. Pablo Cuevas (ATP 53) fra Uruguay er fjerde-seed og storfavoritt til å bli Ruuds neste motstander.

Kvartfinalen spilles torsdag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv