Roger Federer tok sin 102. tittel i Halle

av | 23 juni, 2019 - 15:26 | Internasjonalt

Tennislegenden er i rute til Wimbledon og vant gress-turneringen i Halle.

Det er første gang jeg har vunnet samme tittel ti ganger. Det er et spesielt øyeblikk i min karrière.

Sveitseren var i form og slo belgiske David Goffin enkelt i to sett med sifrene 7-6 6-1 på drøye 80 minutter. Federer var den beste spilleren under hele kampen og med flere grove dobbel-feil av Goffin i det andre settet, kunne Roger Federer løfte pokalen for tiende gang på det tyske gresset.

Etter finale-tapet mot Borna Coric ifjor var ikke sveitseren sikker på om han noengang ville få en ny sjanse. Firebarnsfaren blir 38 i august og det er et pågående spørsmål hvor lenge han har igjen av tenniskarrièren. Mannen som har flest Grand Slam titler (20) av noen i historien er nå bare 7 titler unna å tangere Jimmy Connors rekord på 109. ATP titler.

Ny tittelsponsor

Gressturneringen i Halle har hatt den tyske klesprodusenten Gerry Weber som hovedsponsor siden oppstarten i 1993. Mannen bak selskapet, Gerhard (Gerry) Weber, var selv tennisentusiast og initiativtaker for turneringen.

Den gang skapte det oppstandelse ved at Queens Club i London skulle få en rivaliserende oppvarmings-turnering til Wimbledon. Gressturneringen i Halle startet som en ATP 250 turnering, men ble oppgradert til ATP 500 i 2015.

Gerry Weber har slitt med økonomien de siste årene og tidligere i juni ble det klart at ATP 500-turneringen har fått ny tittelsponsor. Etter 26 år som Gerry Weber Open er turneringens offisielle navn nå Noventi Open etter at det tyske helse –og teknologiselskapet overtok rettighetene. Hovedbanen skal fortsatt hete Gerry Weber Stadion.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv