Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Svensk 20-åring til andre runde i Roland Garros for første gang

Mikael Ymer imponerer i Roland Garros.

De siste årene er det storebror Elias Ymer som har skapt de største overskriftene i Sverige, og den eldste av brødrene har seks ganger tidligere spilt hovedturneringen på Grand Slam-nivå. Han lyktes derimot ikke å kvalifisere seg til årets Roland Garros.

Det har derimot lillebror Mikael Ymer gjort for første gang på nivået. Tirsdag vant han også på første forsøk i hovedrunden. Svensken, som er jevngammel med vår egen Casper Ruud, vant 6-0, 6-3, 7-6 (7-5) over kvalifiseringsspilleren Blaz Rola.

– Å følge opp med en seier i hovedturneringen etter å ha kvalifisert meg inn er noe spesielt. Jeg var nesten for tent etter kvalifiseringen og hadde lyst å spille første runde allerede søndag, sier Ymer til Tennisportalen, som nå møter Alexander Zverev i andre runde.

Også de svenskene jentene, Johanna Larsson og Rebecca Peterson, er videre til andre runde.

Favorittene vant
Ellers var det mange favorittseire tirsdag, blant andre nevnte Zverev, men tyskeren måtte slite. John Millman ble slått 7-6 (7-4), 6-3, 2-6, 6-7 (5-7), 6-3 i en over fire timer lang kamp.

Juan Martin del Potro fikk en dårlig start på sitt oppgjør mot Nicolas Jarry og tapte det første settet 3-6, men snudde kampen og vant de neste settene 6-2, 6-1, 6-4.

Mange er også spente på hva Fabio Fognini kan få til i Roland Garros. Italieneren vant 6-3, 6-0, 3-6, 6-3 over landsmann Andreas Seppi første runde.

Den største overraskelsen på herresiden var at Antonie Hoang, nummer 146 i verden, slo Damir Dzumhur, nummer 52 på rankingen.

Osaka slet
Naomi Osaka jakter sin tredje strake Grand Slam-tittel, men fikk en grusom start på turneringen. Den japanske jenta tapte det første settet hel 0-6 for Anna Karolina Schmiedlova, nummer 90 i verden. Osaka snudde det så vidt med 7-6 (7-4), 6-1.

Også Simona Halep, som vant Roland Garros i fjor, slet i første runde. Tittelforsvareren vant det første settet 6-2 over Ana Tomljanovic, men tapte sett nummer to 3-6. I sett nummer tre var Halep best og vant 6-1.

På kvinnesiden røk en seedet spiller ut. Anett Kontaveit tapte for Karolina Muchova, nummer 73 i verden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788