Casper Ruud vant mot topp 80-spiller

Casper Ruud vant en svært jevn kamp mot Hugo Dellien.

Nordmannen har fått direkte innpass i hovedrunden av ATP 250-turneringen i Houston, og det hele begynte godt for unggutten.

Ruud møtte mandag Hugo Dellien. Duoen møttes i kvartfinalen av ATP 250-turneringen i Sao Paulo nylig. Da vant Ruud hele 6-1, 6-1. Den bolivianske motstanderen er likevel fint rangert på 76.-plass i verden og vant etter turneringen i Sao Paulo en Challenger-turnering i Santiago.

I mandagens kamp i Texas ble det langt jevnere. Det var meget jevnt i det første settet, og det endte i tiebreak. Der var Ruud best og vant 8-6. I det andre settet brøt Ruud til 4-3 og holdt serve resten av kampen. Dermed vant han oppgjøret 6-4.

Nå venter Reilly Opelka, nummer 56 i verden, i andre runde. Amerikaneren servet Ruud i senk i kvalifiseringsfinalen til Australian Open i 2017. Et nytt møte mellom duoen vil bli spennende, og returspillet til Ruud vil være nøkkelen.

Trolig står Ruud bedre til Opelka på grus, men det blir likevel en fin test for Snarøya-gutten i oppgjøret som trolig spilles onsdag.

Foreløpig har Ruud sikret seg 20 ATP-poeng i Houston. Det gir en foreløpig klatring til 92.-plass rankingen fra dagens 95.-plass. Ruuds beste plassering i karrieren er en 94.-plass.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788