Casper Ruud

Casper Ruud slo tilbake mot Opelka

Casper Ruud spilte etter hvert en glimrende kamp mot Reilly Opelka.

Nordmannen er i gang på grus igjen og spiller en ATP 250-turnering i Houston. Mandag vant han første runde over topp 80-spilleren Hugo Dellien.

Onsdag ventet en ny utfordring. På den andre siden av nettet sto Reilly Opelka. Amerikaneren er nummer 56 i verden og er en type spiller Ruud vanligvis har slitt med, men tennisspilleren fra USA regnes som klart best på andre underlag enn grus.

21-åringen har nemlig en fryktet servet, noe Ruud fikk merke i kvalifiseringsfinalen i Australian Open i 2017. I år er det kun John Isner som har flere serveess enn Opelka, som har vunnet en ATP-turnering i 2019, men Opelka har bedre servesnitt enn Isner. Før oppgjøret mot Ruud hadde Opelka satt 350 serveess på 15 kamper, altså 23 serveess per kamp.

Hevet seg
Akkurat som i Australian Open fikk Ruud kjenne på Opelkas harde serve flere ganger. Amerikaneren kom ikke opp på snittet sitt i serveess denne kampen, men satte likevel hele 16 serveess.

I det første settet hadde Opelka god kontroll på servingen sin. Selv om Ruud kom opp på deuce et par ganger, fikk unggutten aldri noen breakball. På 4-5 klarte derimot Opelka å spille seg til en breakball. Da sviktet Ruuds konsentrasjon, og 20-åringen slo en dobbeltfeil. Den amerikanske motstanderen vant settet 6-4, og settet kan karakteriseres som noe kjedelig, men det tok seg opp.

Ruud slo umiddelbart tilbake. Allerede i det første gamet spilte Ruud seg til to breakballer og utnyttet sin første mulighet. I resten av settet strålte Ruud og spilte glimrende på egen serve. Han ga faktisk ikke bort et eneste poeng i de første tre servegamene sine. Til slutt vant han settet 6-4, og Opelka var tydelig frustrert over eget spill.

I det tredje settet startet Opelka betraktelig bedre og fikk kontroll på egen serving igjen. Han klarte ikke å holde nivået opp hele settet og på 3-3 brøt Ruud til 4-3. Snarøya-spilleren var nådeløs på hans andre breakball i kampen. På egne server fortsatte Ruud storspillet og vant til slutt settet 6-4.

Kvartfinale
Nå venter kvartfinale på fredag for Ruud. Nordmannen møter grusspesialisten Marcel Granollers, nummer 112 på ATP-rankingen. Spanjolen har derimot vært så høyt rangert som nummer 19 i verden og endte topp 100 hvert år fra 2008 til 2016. 32-åringen vant i Houston tilbake i 2008 og vant en Challenger-turnering på starten av året, men har ikke vist særlig god form i det siste.

Kvartfinaleplassen gir Ruud 45 ATP-poeng og nærmere 170.000 kroner. Det gir en klatring til 82.-plass på ATP-rankingen.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788