Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud møter overraskelse fra 2018

Lørdagens semifinalemotstander Christian Garin slo i gjennom for fullt i 2018.

Chilienske Garin ble tidlig kjent i tennisverden. Allerede som 16-åring tok han en seier på ATP-nivå med wildcard i sitt eget hjemland. Det skjedde i 2013.

Samme år tok han seg helt til finalen i juniorutgaven av Grand Slam-turneringen Roland Garros. Der møtte Garin selveste Alexander Zverev, og det var Garin som stakk av med seieren og tok med seg tittelen hjem. Det har med andre ord ikke vært noe tvil om talentet til 22-åringen.

Gjennombrudd
Da Garin skulle ta steget til seniornivå for fullt gikk det derimot lenge trått. De første årene vaket han mellom nummer 200 og 400 på ATP-rankingen og klarte aldri å ta det siste steget, selv om han i 2016 vant fire Futures-turneringer og en ATP Challenger-turnering.

I 2017 ble Garin tittelløs, men i 2018 kom det endelig gjennombruddet. Chileneren vant tre Challenger-turneringer, blant annet tre på rad, altså tok femten strake seire. Det skjedde i oktober, noe som førte han opp til 85.-plass.

Garin har derfor forsøkt seg på ATP-nivå på nyåret og har tatt noen seire, men det er først i ATP 250-turneringen i Sao Paulo han har lyktes for fullt på ATP-nivå. I kvartfinalen ble Leonardo Mayer slått, i en kamp der motstander Mayer lenge var best, men spilte seg ut av kampen med å slå mye feil.

Finalemulighet
Med Ruuds form og selvtillit i Brasil har han en alle tiders mulighet til å ta seg til sin første ATP-finale i karrieren, men da må ha holde opp stabiliteten han har vist i de siste kampene.

Lørdagens semifinale starter klokken 16.30 norsk tid og kan blant annet ses på Tennis TV.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.