Novak Djokovic
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Novak Djokovic tok sin tredje strake Grand Slam-tittel

Novak Djokovic imponerte stort i Australian Open-finalen.

– Jeg hadde en operasjon for akkurat 12 måneder siden, så det å stå her foran dere nå, er fantastisk, sa Djokovic i seierstalen.

Drømmefinale. Det ble Australian Open-finalen mellom Novak Djokovic og Rafael Nadal karakterisert som før møtet. Og det ble et skikkelig mestermøte. Djokovic jaktet sin 15. Grand Slam-tittel, mens Rafael Nadal var ute etter sin 18. Grand Slam-tittel.

Før kampen virket også finalen mellom de to mesterne åpen. Nadal kom inn i finalen uten å tape et sett i Australian Open, mens Djokovic har spilt seg bedre og bedre. I tillegg har serberen vunnet de to siste Grand Slam-turneringene. Nadal har på sin side slitt med skader det siste halvåret etter Roland Garros-triumfen.

Overlegen
Finalen ble Djokovic´kamp. 31-åringen åpnet forrykkende og tok ledelsen 3-0 umiddelbart. Nadal kom seg inn i settet, men var ikke i nærheten av å bryte tilbake. Djokovic vant settet 6-3.

Det andre settet fortsatte med at Nadal var bedre med, men det var en tydelig forskjell. Djokovic traff på det aller meste, mens Nadal måtte løpe og fant ikke helt ut av hvordan han skulle utmanøvrere sin serbiske motstander, selv om også spanjolen i perioder vartet opp med klassetennis. Det andre settet endte 6-2 i favør Djokovic.

I det tredje settet fikk Nadal, som måtte løp mye gjennom de første settene, problemer tidlig. Djokovic skaffet seg to breakballer på 1-1. Da var mye gjort. Nadal hadde nemlig ikke spilt seg til en eneste breakball tidligere i oppgjøret, men fikk plutselig en mulighet, uten å utnytte han den, og Djokovic hentet seg inn igjen.

– Jeg tror aldri vi har sett Novak Djokovic så gode, utbrøt Eurosport-kommentator Eirik Fure.

Tre strake
Dermed sikret Djokovic seg sin tredje Grand Slam-tittel på rad og befester posisjonen sin på toppen av ATP-rankingen med 6-3 i det tredje settet.

– Det var vært to emosjonelle uker. Selv om dette ikke var min beste dag, har det vært to viktige uker for meg. Det er viktig for meg å være her og har kommet tilbake fra skade, sa Nadal etter tapet.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788