Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ada Hegerberg får støtte av mannlig tennisstjerne

Mandag ble Ada Hegerberg tildelt prisen som verdens beste fotballspiller, men en sexistisk kommentar fra showets DJ stjal mye av oppmerksomheten.

Prisen «Gullballen» ble mandag for første gang i historien delt ut til en kvinnelig fotballspiller. Den som fikk prisen var norske Ada Hegerberg fra Sunndalsøra.

Da angriperen skulle opp på scenen for å motta til prisen, ba showets franske DJ, Martin Solveig, Hegerberg om å «twerke», noe som har fått sosiale medier til å koke over av kritiske reaksjoner og støtte til Lyon-spissen. Fotballspilleren sa høflig nei til forslaget.

Tirsdag har mange kommet med støtte til Hegerberg, blant andre Andy Murray. Den tidligere verdenseneren skriver i et Instagram-innlegg følgende:

– Nok et eksempel på den latterlige sexismen som fortsatt eksisterer i idretten. Hvorfor må kvinner fortsatt bli utsatt for sånt dritt? Hvilke spørsmål stilte de Mbappé og Modric? Jeg vil anta at det hadde noe med fotball å gjøre. Og til alle som tenker at folk overreagerer og at det var en spøk… Det var det ikke. Jeg har vært involvert i idretten hele mitt liv, og mengden med sexisme er uvirkelig.

I tennisen har Serena Williams i år kommet med beskyldninger om sexisme i tennisen etter US Open-finalen. Kvinnene løftes fram i den nyeste utgaven av magasinet Tennis-Norge.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788