Zverev feide over Djokovic i ATP-finalen

Alexander Zverev påførte Novak Djokovic sitt andre strake finaletap.

Zverev har imponert stort hele uka i ATP-sluttspillet i London, og mange trodde tyskeren toppet det med en overbevisende seier i semifinalen over selveste Roger Federer.

– Du spilte bedre i dag. Dette var fortjente du, sa Djokovic etter tapet.

Søndag ventet Novak Djokovic i finalen. Serberen har hatt en fantastisk andre halvdel av sesongen med seier i Grand Slam-turneringene Wimbledon og US Open. Også for to uker siden var verdenseneren i en finale, da i ATP 1000-turneringen i Paris, men tapte for Karan Khachanov.

Umulig
Også søndag var Zverev i det umulige hjørnet. 21-åringen har så langt i karrieren har slitt med å prestere på den største scenen og røket tidlig ut av Grand Slam-turneringene. Endelig skulle han lykkes i en av de gjeveste turneringene.

I ATP-sluttspillet spiller nemlig tennisspillerne med flest poeng gjennom kalenderåret, og den blir ansett som den femte største turneringen å vinne bak nettopp Grand Slam-turneringene.

– Det er den største tittelen jeg har vunnet. Det er ubeskrivelig, sier Zverev.

Oppgjøret startet jevnt, men på 4-4 klarte Zverev å bryte. Derfra og inn handlet egentlig det meste om Zverev. Tyskeren vant det første settet 6-4, og brøt umiddelbart i sett to. Djokovic brøt tilbake med en gang, men energien tok slutt. Zverev var i førersetet gjennom settet og vant 6-3.

Yngst
Dermed ble han den yngste spilleren til å vinne ATP-sluttspillet gjennom tidene. Søndag spilte Zverev som en levende vegg. Tidligere i uka, i gruppespillet, vant Djokovic over Zverev.

– Du spilte bedre enn i gruppespillet, sa Djokovic.

– Takk for at du lot meg vinne i dag, svarte Zverev.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788