Novak Djokovic

ATP tar opp kampen med Davis Cup

ATP går i kamp med Det Internasjonale Tennisforbundet (ITF) og lager sin egen nasjonsturnering.

Davis Cup har helt siden 1900 vært nasjonsturneringen tennisspillerne sverger til, og landslagsturneringen har sterke tradisjoner. I 2019 kommer det derimot drastiske endringer, noe mange i tennismiljøet verden over er skeptiske til.

ATP har sett at tidspunktet for å lage sine egen nasjonscup er perfekt og vil utnytte endringene i Davis Cup til sin fordel. Derfor offentliggjorde de torsdag at de starter ATP Cup for nasjoner.

Turneringen vil arrangeres for første gang i 2020. Den skal foregå i Australia i ulike byer i januar som oppkjøring til Australian Open.

24 nasjoner vil få muligheten til å delta. Landene som får delta bestemmes basert på ATP-rankingen. Nasjonene med de høyeste rangerte spillerne vil få muligheten til å spille ATP Cup. Nasjonene vil bli delt inn i åtte grupper, og deretter spilles det et sluttspill.

Blant dem som fronter turneringen er nummer en i verden, og leder for ATPs spillerråd, Novak Djokovic.

–Det er den beste måten å starte sesongen på. Australia har en Grand Slam og stolte tennistradisjoner. 90 prosent av tiden spiller vi individuelt, og vi har ikke for mange nasjonsturneringer. Dette kommer til å bringe sammen mange nasjoner og for meg personlig vil det være veldig fint og et stolt øyeblikk å representere landet mitt, sier Djokovic.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788