Naomi Osaka

Japansk 20-åring vant US Open – Williams fikk gamestraff

Naomi Osaka tok sin første Grand Slam-tittel og vant over idolet Serena Williams i det som etter hvert ble en spesiell tenniskamp.

Naomi Osaka har for alvor slått i gjennom på tennisbanen i år og har i hele barndommen sett opp til Serena Williams. Lørdag møttes duoen i US Open-finalen i det som var Osakas første Grand Slam-finale og motstander Williams sin 31. Grand Slam-finale. Det endte med seier til Osaka i to sett, og 20-åringen ble den første spilleren fra Japan til å vinne en Grand Slam-turnering.

– Det har alltid vært en drøm for meg å spille en Grand Slam-finale mot Serena, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk spille mot deg, sa Osaka etter seieren var sikret.

Drama
Det hele begynte meget bra for Osaka. Den unge jenta spilte et meget sterkt første sett og vant det hele 6-2 med storspill. Også Williams spilte til tider godt i settet, men gjorde for mange upressede feil.

I det andre settet begynte et aldri så lite drama. Williams hadde fått en advarsel for coaching og midtveis i det andre settet slo Williams i stykker racketen. Dommeren ga dermed Williams poengstraff til store protester fra den amerikanske tennisspilleren som var svært uenig i coachingadvarselen.

– Jeg har aldri jukset i hele mitt liv. Jeg har en datter og ville aldri gjort det. Du skylder meg en unnskyldning, sa Williams og spilte videre.

Det endte med et blankt gametap og ledelse 4-3 for Osaka. Ved sidebytte hamret Williams løs på dommeren ved blant annet å si «du er en løgner», og dommer Carlos Ramos svarte med å gi 36-åringen gamestraff. Oppløst i tårer ba Williams om at overdommeren kom på banen – uten at avgjørelsen ble reversert.

Da svarte Williams, fortsatt i tårer, med å holde serve enkelt. Likevel viste unge Osaka nerver av stål, beholdt roen og vant det andre settet 6-4. Williams ga Osaka en god seiersklem, men nektet å ta dommeren i hånden og fortalte han nok en gang «du skylder meg en unnskyldning».

Opprørt publikum
I det seiersseremonien startet brøt publikum ut i pipekonsert, noe som fikk vinneren Osaka til å gråte, men stortalentet fikk raskt trøst av Williams. Deretter viste tennislegenden storsinn i talen sin.

– Jeg vil ikke være uhøflig. Hun spilte godt og vant sin første Grand Slam-finale. Jeg vet at dere heiet på meg, men la oss lage dette til det best mulige øyeblikket, så kommer vi oss gjennom til dette. Gratulerer Naomi, ikke noe mer buing nå, sa Williams til publikum etter kampen.

Osaka, som har en svært introvert personlighet, beklaget nærmest at hun vant kampen.

– Jeg vet at alle heiet på Serena, og jeg beklager for at det gikk en annen vei. Jeg vil bare si takk for at dere så på kampen, sa Osaka.

Treneren har etter kampen innrømmet at det var et coachingøyeblikk.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788