ITF vil lage ny storturnering med enorm premie

Det internasjonale tennisforbundet planlegger en tennisturnering der vinneren stikker av med hele 80 millioner kroner.

Den såkalte «Majesty Cup» kan bli introdusert i løpet av kort tid. Turneringen skal gi plass til 64 spillere, og vinneren stikker av med hele premiepotten på 10 millioner dollar, altså over 80 millioner kroner, ifølge The Telegraph.

Turneringen vil i så fall arrangeres i uken etter US Open. Pengepremien skal sponses av investorgruppen til fotballspilleren Gerard Pique, Kosmos, som nylig har fått i gjennom en reform av landslagsturneringen Davis Cup.

Noen av grunnen til forslaget er at Davis Cup, som arrangeres av ITF, tidligere har foregått over hele året, mens turneringen nå hovedsakelig vil bli spilt i november. Derfor ønsker ITF å fortsette med å prege kalenderen.

Endringene i Davis Cup kan du for øvrig lese mer om i neste utgave av magasinet vårt, Tennis-Norge! Les mer her!

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788