Casper Ruud

Casper Ruud misbrukte settballer og tapte

Casper Ruud fikk det ikke helt til å stemme i første runde av ATP Challenger-turneringen i Szcezcin.

Den norske 19-åringen måtte i forrige uke trekke seg fra andre runde i ATP Challenger-turneringen i Sevilla med samme hofteskade som hindret han i første runde av US Open. Skaden var likevel ikke særlig alvorlig, og allerede tirsdag var Ruud i aksjon igjen.

Denne gangen var Marcel Thomas Barrios Vera motstander. 20-åringen tok seg gjennom kvalifiseringen for å nå hovedturneringen. Chileneren, som er nummer 334 på ATP-rankingen, har hovedsakelig gjort det best i Futures-turneringer i karrieren sin og står med to titler fra nivået i år.

Jevnt
Mot Ruud gikk Barrios Vera respektløs til verks og startet best. Den chilenske tennisspilleren brøt til 2-1 og holdt ledelsen til 5-4. Da klarte Ruud å utligne til 5-5 etter et langt og jevnt game. Deretter holdt han serve blankt, og nordmannen skaffet seg tre settballer i settets siste game, men misbrukte dem og Barrios Vera reddet tiebreak.

Ruud startet tiebreaket best og ledet 3-0, men Barrios Vera innhentet ledelsen og vant tiebreaket 7-3.

I det andre settet var det Ruud som brøt først til 2-1, men denne gangen reduserte Barrios Vera til 4-4. Også i sett nummer to brøt Ruud til 6-5. Historien fra det første settet skulle derimot gjenta seg. Motstanderen utlignet til 6-6, sikret seg tiebreak og vant tiebreaket 7-5.

Ute
Dermed er Ruud ute av turneringen i Polen. 19-åringen reiser trolig hjem til Mallorca for å trene og bli helt kvitt hofteskaden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788