Rafael Nadal tennis

Nadal vant sin 80. tittel: – Flott start på hard court-sesongen

Rafael Nadal sikret natt til mandag sin 33. ATP World Tour Masters 1000-tittel da han gikk til topps i Toronto.

Rafael Nadal sikret natt til mandag sin 33. ATP World Tour Masters 1000-tittel da han gikk til topps i Toronto.

Verdenseneren fikk en strålende start på hard court-sesongen i Canada da han beseiret stortalentet Stefanos Tsitsipas (nummer 15 i verden). Spanjolen vant finalen i strake sett med sifrene 6-2, 7-6 (7-4), og tapte kun ett sett gjennom turneringen. Tittelen er hans første på fem år på hard court i en ATP World Tour Masters 1000-turnering.

– Hadde du fortalt meg dette for to uker siden, ville jeg ikke trodd det. Det er en flott start på hard court-sesongen. Å vinne i Toronto er så viktig. Man vinner ikke Masters 1000 veldig ofte. Det er en veldig viktig seier for meg, og jeg er veldig fornøyd, sa Nadal til ESPN etter kampen.

Den nylig 20 år gamle Tsitsipas spilte sin andre ATP World Tour-finale. I sin første finale i Barcelona, ble det også nederlag mot nettopp Nadal. Etter sitt andre finale-tap mot spanjolen, hyllet grekeren sin overmann.

– Tålmodigheten Rafa har er utrolig. Han knekker aldri. Han vil alltid ta tak i deg som en bulldog, og få deg til å lide på banen. Det er sånn du føler når du spiller mot han, sa Tsitsipas etter kampen.

Rafael Nadal offentliggjorde søndag at han trekker seg fra den kommende turneringen i Cincinnati. Spanjolen trakk seg fra turneringen for å ta vare på kroppen. Dermed blir nok ikke verdenseneren å se i aksjon igjen før US Open.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788