Fed Cup

ITF dobler pengepremien i Fed Cup

I takt med økte pengesummer i Davis Cup, spytter Det internasjonale tennisforbundet også mer penger inn i Fed Cups premiepott og skal etter hvert endre turneringen.

Nasjonene som konkurrerer i neste års verdensgruppe en og to kommer til å kjempe om 7,5 millioner dollar, altså rundt 62 millioner norske kroner, noe som er økning fra rundt 30 millioner kroner i år. Det annonserer Fed Cup på sine egne nettsider.

Etter at ITF nylig fikk i gjennom store endringer av Davis Cup-formatet, vil det trolig også i løpet av kort tid komme nye planer for kvinneturneringen Fed Cup.

– Vi har ambisiøse planer om å skape et nytt og spennende format for Fed Cup som vil ta denne historiske lagkonkurransen til et nytt nivå. Arbeidet starter med denne umiddelbare investeringen i 2019-utgaven av turneringen, sier ITF-president, David Heggerty.

Allerede neste år vil hvert lag få muligheten til å stille med fem spillere, i stedet for fire, og det blir introdusert tiebreak i det tredje sett.

– Vårt mål er å skape et tennisarrangement som fungerer for fans, partnere og ikke minst spillerne. Vi vil fortsette å samarbeide med WTA og se på hvordan vi kan forbedre konkurransen til fordel for kvinnetennisen. Det er spennende tider for Fed Cup, sier leder av Fed Cup-komiteen, Katrina Adams.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788