Marin Cilic

Fjorårsfinalist i Wimbledon røk ut i London, Nadal videre

Marin Cilic kom ikke lengre enn til andre runde i Grand Slam-turneringen Wimbledon.

Marin Cilic kom ikke lengre enn til andre runde i Grand Slam-turneringen Wimbledon.

Kroaten nådde sin første finale på Grand Slam-nivå i Wimbledon i fjor og har siden imponert, blant annet med finaleplass i årets Australian Open og kvartfinale i Roland Garros. I årets Wimbledon har det derimot ikke gått like godt for Cilic.

Verdensfemmeren møtte onsdag og torsdag argentinske Guido Pella, nummer 82 på ATP-rankingen. 28-åringen fra Argentina tapte de to første settene 3-6, 1-6 onsdag – så ble kampen stoppet. Da slo Pella tilbake med 6-4, 7-6 (7-3) og 7-5 i de tre siste settene torsdag. Dermed gikk Pella videre til tredje runde.

– Jeg slet med å finne rytmen. Jeg misset noen enkle baller, sa Cilic etter kampen.

Stanislas Wawrinka overrasket med å slå Grigor Dimitrov i den første runden, men måtte se seg slått i andre runde. Mot Thomas Fabbiano, nummer 133 i verden, tapte sveitseren 6-7 (7-9), 3-6, 6-7 (6-8).

En av de store favorittene, Rafael Nadal, tok seg videre i tre sett. Selv om spanjolen brukt en time lengre enn Roger Federer onsdag, vant Roland Garros-vinneren komfortabelt 6-4, 6-3, 6-4.

– Det var veldig tøft. Han spilte veldig godt og ballene var veldige lave, så det var en god test, sa Nadal etter kampen.

Ellers tok blant annet Simona Halep, Juan Martin Del Potro, Novak Djokovic og Jelena Ostapenko seg videre.

Blant de seedede spillerne som røk ut torsdag var 22.-seedede Johanna Konta, 26.-seedede Denis Shapovalov, 27.-seedede Damir Dzumhur og 14.-seedede Diego Schwartzman.

Dyptgående internasjonale artikler og reportasjer kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver eller 99 kroner for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788