Roger Federer tennis

Federer åpnet med seier – Stephens røk ut

Roger Federer tok seg videre fra første runde i Wimbledon på en time og 19 minutter.

Roger Federer tok seg videre fra første runde i Wimbledon på en time og 19 minutter.

Sveitseren åpnet gressturneringen i London overbevisende i oppgjøret mot Dusan Lajovic. Serberen er rangert som nummer 58 i verden, men hadde lite å stille opp mot Federer. Veteranen vant oppgjøret 6-1, 6-3, 6-4.

– Jeg følte meg bra fra start av, noe jeg ikke gjorde da jeg møtte han forrige gang. Jeg er veldig fornøyd med mentaliteten min om å ta poeng for poeng i dag, sa Federer etter seieren.

Williams
Serena Williams spilte lenge godt i Roland Garros, men måtte trekke seg fra fjerde runde med skade. I Wimbledon prøver amerikaneren seg igjen, og det hele startet bra. Forkjemperen for mammarollen vant første runde 7-5, 6-3 over Arantxa Rus.

Også søsteren, Venus Williams, åpnet bra. Riktig nok tapte hun det første settet for Johanna Larsson med 6-7 (3-7), men slo tilbake og vant de to siste settene 6-2, 6-1.

En annen herrespiller som imponert var Milos Raonic. Canadieren hadde en rotet start og vant det første settet kun 7-5, men knuste til med 6-0, 6-1 i sett to og tre. Også fjorårets Wimbledon-finalist, Marin Cilic, åpnet bra med 6-1, 6-4, 6-4 over Yoshihito Niskioka.

Coric snublet
Borna Coric ble sett på som en av outsiderne i årets turnering. Den 16.-seedede kroaten vant oppkjøringsturneringen i Halle ved å slå Roger Federer i finalen. I Wimbledon ble det derimot stopp i første runde, og 21-åringen tapte 6-7 (6-8), 2-6, 2-6 for Danil Medvedev, nummer 67 i verden.

Av de seedede spillerne røk også US Open-vinner og Roland Garros-finalist Sloane Stephens ut. Verdensfireren tapte 1-6, 3-6 for Donna Vekic, nummer 55 på WTA-rankingen. I tillegg måtte 21.-seedede Anastasija Sevastova, 32.-seedede Leonardo Mayer, 28.-seedede Filip Krajinovic og 31.-seedede Shuai Zhang se seg utslått.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788