Angelique Kerber hindret Williams i å ta sin 24. Grand Slam-tittel

Angelique Kerber viste seg sterkest og vant Wimbledon-finalen over Serena Williams.

Angelique Kerber viste seg sterkest og vant Wimbledon-finalen over Serena Williams.

– Jeg visste at jeg måtte spille min beste tennis mot en mester som Serena, sa Kerber etter seieren.

Den tyske tennisspilleren hadde en fantastisk sesong i 2016. Da vant Kerber både Australian Open og US Open og ble nummer to i Wimbledon. Det førte henne opp på førsteplass på verdensrankingen, men 2017 ble ikke hennes år.

Dårlig 2017
Kerber røk to ganger ut i første runde i Grand Slam-turneringene i 2017 og havnet utenfor topp 20 i verden, men 2018 har blitt et bedre år. I Australian Open nådde 30-åringen semifinalen og i Roland Garros tok hun seg til kvartfinalen. Det har førte henne opp på tiendeplass i verden.

Det var derimot en hard motstander som ventet Kerber lørdag. Serena Williams hadde vunnet 16 Grand Slam-kamper på rad før lørdagens finale. Amerikaneren vant nemlig Australian Open 2017, for så å ta en pause for å bli mor. I Roland Garros vant hun tre kamper, men måtte så trekke seg grunnet skade.

I Wimbledon har Williams imponert igjen. Kun et sett mot Camilia Giorgi hadde hun tapt før oppgjøret mot Kerber. Samtidig sto også Kerber kun med et tap i sett i Wimbledon, mot Claire Liu tilbake i andre runde.

– Utrolig menneske
Lørdag var derimot Kerber best. Den tyske jenta fant den beste rytmen og vant det første settet 6-3. Også det andre settet gikk Kerbers vei, og hun vant settet 6-3. Dermed kunne hun juble for sin tredje Grand Slam-tittel i karrieren og sin første triumf i Wimbledon.

– Angelique spilte veldig bra. Hun er et utrolig menneske og en god venn. Gratulerer, sa Williams etter kampen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788