Anderson vant etter seks timer lang tenniskamp i Wimbledon

Kevin Anderson sikret seg sin aller første finaleplass i Wimbledon med seier over John Isner.

Kevin Anderson sikret seg sin aller første finaleplass i Wimbledon med seier over John Isner.

Det var på forhånd forventet en jevn semifinale mellom storserverne Isner og Anderson i Wimbledon, men få hadde forutsett en så tett duell fredag.

Anderson begynte oppgjøret best og vant det første settet 7-6 (8-6), men tapte de to neste settene 6-7 (5-7), 6-7 (9-11). I det fjerde settet sikret Anderson et femte sett med 6-4.

Og det var det femte settet som ble jevnt. Det skulle ta lang tid før Anderson eller Isner klarte å bryte serven til motstanderen sin. Først på 24-24 brøt Anderson og holdt deretter serve. Dermed vant han kampen med 26-24 i det avgjørende settet. Da viste kampuret seks timer og 36 minutter.

– Det føles som uavgjort etter en så lang kamp. Jeg føler virkelig med John Isner. Han er fantastisk person og en god venner. Jeg har veldig blandede følelser nå, sa Anderson etter kampen.

For øvrig har Isner rekorden for tidenes lengste tenniskamp. Amerikaneren har tidligere vunnet en 11 timer og fem minutter lang tenniskamp i Wimbledon i 2010. Da slo han Nicolas Mahut 70-68 i det femte settet og kampen gikk over tre dager.

I finalen møter Anderson vinneren i oppgjøret mellom Novak Djokovic og Rafael Nadal. Lørdag spilles kvinnefinalen mellom Angelique Kerber og Serena Williams.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788