Roger Federer

Suveren Federer sikret sin 98. tittel

Roger Federer vant på gresset i Stuttgart og sikret søndag sin 98. turneringsseier på Tour-nivå.

Roger Federer vant på gresset i Stuttgart og sikret søndag sin 98. turneringsseier på Tour-nivå.

Lørdag slo den profilerte 36-åringen Nick Kyrgios i semifinalen i ATP-turneringen i Stuttgart. Seieren sikret han finaleplass, og førsteplassen på verdensrankingen.

Søndag var det klart for finalen mot Milos Raonic (nummer 35 i verden). Raonic hadde tatt seg til finalen uten å tape ett eneste sett på veien. Kanadieren hadde slått ut høyere rankede spillere som Tomas Berdych (19) og Lucas Pouille (17) på veien til finalen.

I søndagens finale skulle Raonic møte sin overmann i Roger Federer. I første sett var det Raonic som så best ut i oppgjøret, og presset Federer på sin serve. Det var allikevel sveitseren som skulle få settets eneste brudd da han gikk opp til 2-1. Federer holdt unna Raonics bruddmuligheter og vant første sett 6-4 på en drøy halvtimes spill.

I andre sett var det ingen av spillerne som klarte å bryte den andre, og settet gikk til tiebreak. Der var det til slutt Federer som kom seirende ut 7-6 (7-3). Dermed kunne 36-åringen løfte karrierens 98. trofe på Tour-nivå.

Mandag blir Federer belønnet med å bli verdensener. Men veteranen har ikke planer om å ligge på latsiden. Allerede til uken starter han på ny turnering i ATP-turneringen i Halle. I første runde møter sveitseren Aljaz Bedene (70).

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788