Roger Federer.

Federer tilbake som verdensener

Den sveitsiske 36-åringen tok seg til finalen i Stuttgart i sin første turnering på tre måneder.

Den sveitsiske 36-åringen tok seg til finalen i Stuttgart i sin første turnering på tre måneder.

Roger Federer stod i år over hele grussesongen. Da stod døren åpen for at Rafael Nadal kunne snappe førsteplassen på ATP-rankingen. Spanjolen vant Roland Garros tidligere i vår og har siden vært verdensener. Den plassen kommer Federer til å ta tilbake etter at han lørdag slo Nick Kyrgios (nummer 24 i verden).

– Jeg er glad jeg får tilbake førsteplassen neste mandag, så det er veldig spennende. Og jeg har en ny finale, så det er gode nyheter, sa Federer etter kampen skriver ATP World Tour.

Det ble ingen enkel kamp i semifinalen for Federer. Den australske 23-åringen Nick Kyrgios viste hvilke ferdigheter han har. Første sett var det Kyrgios som tok etter tiebreak. Australieren holdt egen serve hele veien, og vant til slutt 7-2 i tiebreaket.

Den kommende verdenseneren, Roger Federer, fant flyten i andre sett. 36-åringen brøt Kyrgios to ganger og vant andre sett komfortabelt 6-2. Dermed måtte kampen avgjøres i et tredje sett.

I tredje sett holdt begge spillerne egen serve ganske komfortabelt, og det gikk til nytt tiebreak. Der var det Kyrgios som startet best ved å bryte Federer. Men den rutinerte sveitseren kjempet seg tilbake og vant til slutt 7-5.

Søndag spiller Federer finale i Stuttgart mot kanadieren Milos Raonic (35). Raonic har storspilt i turneringen hvor han enda har tilgode å tape et sett. Finalen spilles søndag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788