Rafael Nadal

Nadal vant i comebacket – Spania sikret semifinale

Rafael Nadal var i helgen tilbake i aksjon for første gang siden Australian Open og gjorde jobben sin.

Rafael Nadal var i helgen tilbake i aksjon for første gang siden Australian Open og gjorde jobben sin.

Den spanske 31-åringen er i gang med grussesongen og startet den på best mulig måte i kvartfinalen i Davis Cup. Fredag slo Nadal Philipp Kohlschreiber 6-2, 6-2, 6-3 og Alexander Zverev 6-1, 6-4, 6-4 søndag. Likevel var det ikke grusskongen alene som sendte Spania videre.

Lagkamerat David Ferrer tapte nemlig fredag for Zverev, mens i doublen vant tyske Tim Puetz og Jan-Lennard Struff over Feliciano Lopez og Marc Lopez i en jevn femsettskamp som endte 6-3, 6-4, 3-6, 6-7 (4-7) og 7-5 for Tyskland.

Dermed hadde Nadal presset på seg da han slo Zverev, og etterpå måtte han bare vente i spenning. Denne gangen gjorde Ferrer jobben og slo Kohlschreiber i en nervepirrende femsettskamp med 7-6 (7-1), 3-6, 7-6 (7-4), 4-6, 7-5.

– Jeg vil nyte dette øyeblikket. Det er en av de beste dagene i livet mitt, sa Ferrer etter kampen.

Nadal er for øvrig ubeseiret i 24 Davis Cup-kamper siden 2005. I september spiller veteranen om finaleplass i nasjonturneringen mot Frankrike. Kroatia og USA spiller i den andre semifinalen.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788