Roger Federer.

Roger Federer spilte inn 20 millioner til Afrika

Roger Federers veldighetsorganisasjon arrangerte mandag en oppvisningskamp i San Jose til inntekt for utdanningsprosjekter i seks afrikanske land.

Roger Federers veldighetsorganisasjon arrangerte mandag en oppvisningskamp i San Jose til inntekt for utdanningsprosjekter i seks afrikanske land.

Den sveitsiske verdenseneren inviterte Microsoft-eier Bill Gates til å spille på lag mot amerikanske Jack Sock og den amerikanske TV-verten Savannah Guthrie fra NBC. Etter doublekampen, som Federer og Gates vant, spilte Federer og Sock singlekamp mot hverandre. Der stakk Federer av med seieren i to strake sett.

– Jeg er god til å velge partnere, spøkte Gates etter kampen, ifølge Tennis.com, mens Federer svarte:

– Takk for at du er en del av «Match For Africa» igjen. Jeg ser opp til alt du gjør, så takk, og takk for at du var en god partner i kveld, sa Federer.

Kampene var først og fremst underholdning og til inntekt for et godt formål. Amerikanerne strømmet til arrangementet. Totalt sørget Federer for å samle inn over 2,5 millioner dollar, altså nærmere 20 millioner kroner. Pengene går til Roger Federers eget veldedighetsfond som støtter utdanningsprosjekter i seks forskjellige land sør i Afrika.

– Disse type kvelder er gode muligheter for oss, ikke bare til å samle inn penger, men også til å gjøre folk oppmerksomme på vår sak. Så mange barn lever i fattigdom og et av de kraftigste verktøyene mot fattigdom er utdanning slik at de får en sjanse i livet og kan nå deres fulle potensial, sa leder av Roger Federers veldedighetsorganisasjon, Janine Handel.

Dette var femte gangen Federer arrangerte oppvisningskamper til inntekt for Afrika.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788