Roger Federer.

Roger Federer gikk på sjokktap

Roger Federer gikk på sitt andre strake tap da sveitseren ble slått ut av nummer 175 i verden i Miami Open.

Roger Federer gikk på sitt andre strake tap da sveitseren ble slått ut av nummer 175 i verden i Miami Open.

Etter å ha vunnet 17 strake kamper gikk Federer for en uke siden på sitt første tap i 2018 i Indian Wells. Da ble Juan Martin del Potro for sterk. Lørdag ønsket 36-åringen å revansjere tapet, men slik gikk det ikke.

Federer møtte den australske kvalifiseringsspilleren Thanasi Kokkinakis. 21-åringen er bare nummer 175 i verden og har en besteplassering som nummer 69 på ATP-rankingen fra 2015. Den unge australieren har lenge hatt stort potensial, men slitt med mye skader.

Mot Federer viste Kokkinakis virkelig hva han er god for. Unggutten tapte det første settet 3-6, men på strålende vis snudde han kampen. Det andre settet gikk australierens vei med 6-3. I det tredje settet måtte det hele avgjøres i tiebreak, der Kokkinakis sensasjonelt vant 7-4 og sikret seg en plass i tredje runde mot Fernando Verdasco.

– Jeg følte meg ikke bra. Bevegelsen min, ting fungerte absolutt ikke. Jeg følte at hver gang jeg hadde sjanser, så skjedde det noe dårlig: Feil beslutninger av meg, god avgjørelser av han. Jeg vet ikke hvorfor jeg aldri klarte å komme opp på et nivå jeg er fornøyd med i dag, sa Federer etter tapet.

Dermed er det uvisst når verdenseneren Federer blir å se på tennisbanen igjen. Mange tror tennislegenden kommer til å stå over grussesongen for å spare kroppen til resten av året, noe han bekreftet til journalistene i Miami etterpå. Federer mister også førsteplassen på verdensrankingen til Rafael Nadal som en følge av tapet.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788