Juan Martin del Potro

Del Potro reddet matchballer og gikk til topps i Indian Wells

Juan Martin del Potro brøt en barriere da han tok sin første ATP Masters-tittel på sitt fjerde forsøk.

Juan Martin del Potro brøt en barriere da han tok sin første ATP Masters-tittel på sitt fjerde forsøk.

Argentineren er i storform om dagen og stod for en stor bragd søndag. Del Potro sørget for å bryte Roger Federers seiersrekke på 17 ATP-kamper og 21 oppgjør medregnet Hopman Cup. Selv gikk den høyreiste tennisspilleren opp til elleve strake seire.

Del Potro kom nemlig rett fra en imponerende tittel i ATP 500-turneringen i Acapulco, hans første på det nivået siden 2014. 29-åringen har de siste årene vært svært skadeforfulgt og har vært i gjennom flere operasjoner. Nå er del Potro tilbake på toppnivået sitt.

Imponerende
Del Potro spilte glimrende i en innholdsrik og jevn kamp mot Federer. Det var argentineren som startet best med 6-4 i det første settet.

I det andre settet holdt del Potro på å avgjøre kampen etter en snuoperasjon. 29-åringen fra Argentina reddet først seks settball, for så å skaffe seg en matchball i tiebreak. Den reddet Federer, som fulgte opp med å sikre seg settseieren 7-6 (10-8).

Det tredje settet ble ikke mindre spennende. De fleste trodde finalen var avgjort da Federer brøt del Potro til 5-4 og skaffet seg to matchballer på 5-4. Denne gangen sviktet derimot Federer på uvanlig vis i de avgjørende øyeblikkene.

Artikkelen fortsett under bildet

Juan Martin del Potro.
Juan Martin del Potro imponerer i Nord-Amerika. Foto: Shutterstock.com

Del Potro kom tilbake og sikret seg et nytt tiebreak, men denne gangen klarte ikke Federer å holde opp nivået på spillet sitt. Del Potro vant 7-2.

– Jeg skjelver fortsatt, sa del Potro i seierstalen etter at tittelen og nærmere elleve millioner kroner var sikret.

Første Masters-tittel
Dermed klarte del Potro for første gang i karrieren å ta en ATP Masters-tittel. Argentineren hadde på sine tre tidligere forsøk tapte, men skulle endelig lykkes.

– Du fortjente dette, det var ikke mye som skilte oss, men flott gjort, nyt øyeblikket, sa Federer til publikum etter tapet.

Tittelen betyr også at del Potro klatrer opp til sjetteplass på ATP-rankingen. Han seiler også opp som en av favorittene i den kommende Masters-turneringen Miami Open, der Casper Ruud spiller kvalifisering.

På kvinnesiden gikk for øvrig 20-åringen Naomi Osaka til topps etter seier over Daria Kasatkina søndag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788