Roger Federer

Roger Federer ble tidens eldste verdensener i tennis

Roger Federer tapte det første settet, men ble historisk og tok over førsteplassen på ATP-rankingen for første gang siden 2012.

Roger Federer tapte det første settet, men ble historisk og tok over førsteplassen på ATP-rankingen for første gang siden 2012.

36-åringen trengte å komme til semifinalen i ATP 500-turneringen i Rotterdam for å bli verdensener igjen. Fredag kveld skulle det avgjøres, og Federer klarte den enorme bragden.

– Å bli nummer én er no av det, hvis ikke det ultimate, man kan oppnå i sporten, sa Federer etter kampen, ifølge Sky Sports. 

Foran eget hjemmepublikum så Robin Haase ut til å sjokkere Federer. Nederlenderen vant 6-4 i det første settet og skremte Federer-fansen. Da våknet villdyret i sveitseren, og han tok de neste settene hele 6-1, 6-1.

– Noen ganger i karrieren er du der bare for du spiller så bra, men senere i karrieren må du kjempe plassen tilbake fra noen som fortjener å være der. Når du er eldre må du kanskje legge dobbelt så mye arbeid i det. Dette er den gangen det kanskje betyr mest for meg, sa Federer.

Andre Agassi hadde den tidligere rekorden som 33-åring satt i september 2003.

Tennis-Norge kommer tilbake mer med!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788