Roger Federer.

Federer møter treningspartner og venn i den avgjørende kampen

Rotterdam (Tennis-Norge): Roger Federer trener mye med fredagens motstander og er blitt godt kjent med Robin Haase utenfor banen.

Rotterdam (Tennis-Norge): Roger Federer trener mye med fredagens motstander og er blitt godt kjent med Robin Haase utenfor banen.

Fredag kveld kan bli et øyeblikk for historiebøkene i tennis, og Federer kan befeste posisjonen som tidenes tennisspiller. Slår sveitseren det nederlandske hjemmehåpet Robin Haase, går veteranen til topps på ATP-rankingen som den eldste noensinne. For Federer passer det godt å møte nettopp Haase.

– Jeg kjenner Robin veldig godt fordi vi har trent en del sammen i Dubai de siste årene. Det kan kanskje sammenlignes med en femsettskamp. Vi har en opplevelse sammen og på trening hjelper man hverandre. Han håper at du drar fra trening med en god følelse, og du håper han gjør det samme, sa Federer på en pressekonferanse, som Tennis-Norge var til stede på, torsdag.

– Ønsket ham
Da Federer slo Philipp Kohlschreiber torsdag var det fortsatt ikke klart hvem 36-åringen skulle møte i kvartfinalen av ATP 500-turneringen i Rotterdam. Det stod mellom Haase og unggutten Tallon Griekspoor.

– Det ville ha kommet mange tanker i hodet mitt om det ble Tallon, så jeg foretrekker Robin som jeg kjenner, sa Federer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Roger Federer.
Roger Federer var fornøyd med å ta seg videre torsdag. Foto: Odd-Sølve I. Grannes (Tennis-Norge).

Sveitseren fortalte gledelig om vennskapet han har fått med Haase gjennom mange timer på treningsbanen og i andre sammenhenger.

– Vi trente ikke bare en gang her og der. Vi trente sammen foran nesten hver turnering, så jeg er en av hans vanlige treningspartnere og på denne måten får du snakke om andre ting enn bare tennis. I tillegg har vi vært i spillerrådet sammen og snakket politikk. Gjennom dette har vi blitt godt kjent, og jeg ønsker å spille mot han på fredag, sa Federer.

Dårlig
Mot Kohlschreiber torsdag slet Federer, men vant likevel 7-6 (10-8), 7-5. Den populære tennisstjernen tror det kan være en god ting før den avgjørende kampen.

– Det viktigste var at jeg kom ut av kampen frisk og at jeg våkner opp frisk i morgen. Jeg tror det var bra jeg slet. I morgen er en ny dag, og jeg kommer til å føle meg annerledes i morgen. Jeg kan ikke føle meg slik i morgen, jeg kan føle meg verre, og jeg kan føle meg bedre, sa Federer.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788