Roger Federer

Federer: – Førsteplassen vil ikke påvirke planen min

Roger Federer slo Ruben Bemelmans på 47 minutter og er to kamper unna å bli verdensener igjen.

Roger Federer slo Ruben Bemelmans på 47 minutter og er to kamper unna å bli verdensener igjen.

Klarer han bragden med å bli tidenes eldste verdensener ved å ta seg helt til semifinalen i ATP 500-turneringen i Rotterdam vil det likevel ikke påvirke resten av sesongplanen for Federer.

– Jeg tror ikke det vil påvirke. Det eneste som kan skje er at jeg drar til Dubai for å spille en turnering der om jeg ikke tar meg til semifinalen her, sa Federer på pressekonferansen, som Tennis-Norge var til stede på, etter kampen i første runde.

Ingen problemer
I første runde hadde sveitseren ingen problemer med Bemelmans. Sveitseren var konsentrert fra start av, men ble likevel overrasket over hvor godt det gikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Roger Federer
Roger Federer i aksjon i Rotterdam. Foto: Odd-Sølve I. Grannes (Tennis-Norge).

– Nøkkelen var å starte bra og sette Ruben under press, få han til å føle at han måtte gjøre noe spesielt for å ta seg videre. Det gjorde jeg bra, sier Federer.

Belmelmans var aldri skikkelig med i kampen og tapte hele 1-6, 2-6 mot den sveitsiske tennislegenden.

– Det var tøft. Han er den beste spilleren gjennom tidene og spilte en veldig solid kamp. Jeg prøvde alt jeg kunne, men han er en fantastisk spiller og uansett hva du gjør mot han, så blir det tøft når han er på, sa Bemelmans til Tennis-Norge og fortsatte:

– Jeg forventet å gi mitt beste og spille mitt spill. Jeg vil prøve å gjøre han nervøs, men jeg klarte det ikke. Det er første gang jeg spiller mot han, og det var fantastisk. Jeg håper å møte han igjen og gjøre det bedre for hver gang, sier 30-åringen.

Tysker neste
I andre runde møter Federer tyske Philipp Kohlschreiber. Duoen har møttes tolv ganger tidligere på ATP-nivå og alle gangene har Federer vunnet.

– Det lettest å spille mot en du kjenner, Selv om spilleren er høyere rangert er det fint å spille mot noen du vet hvordan spiller kontra noe nytt, det kan være ukomfortabelt, sa Federer.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788