Roger Federer

Sveits vant Hopman Cup

Roger Federer ble avgjørende for Sveits i lørdagens Hopman Cup-finale mot Tyskland.

Roger Federer ble avgjørende for Sveits i lørdagens Hopman Cup-finale mot Tyskland.

Både Tyskland og Sveits gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. Federer og Belinda Bencic vant begge alle sine singlekamper, mens for Tyskland var det Angelique Kerber som dro lasset med seire i sine singlekamper.

Finalen åpnet med en storkamp mellom verdensfirer Alexander Zverev og verdenstoer Federer. I det første settet overrasket Zverev, som tapte to kamper i gruppespillet, med å vinne i tiebreak 7-4. Federer slo derimot hardt tilbake og vant de neste settene 6-0, 6-2.

– Jeg kunne ikke vært gladere. Jeg synes jeg spilte bra hele kampen. Alexander leverte dårligere kvalitet i det andre og tredje settet, men jeg var i stand til å utnytte det og sende Sveits i føringen, sa Federer etter kampen til Hopman Cups hjemmeside.

Bencic, som sto med 18 strake seire før oppgjøret mot Kerber, kunne avgjøre finalen i singlekampen. Det sveitsiske talentet startet bra og ledet 3-1, men Kerber spilte seg opp og endte Bencic´s seiersrekke med seier 6-4, 6-1.

– Det er fantastisk. Jeg føler meg veldig bra her, sa Kerber til Hopman Cups hjemmeside.

Det endte med en avgjørende kamp i mixed double. Det ble en jevn kamp, men Federer og Bencic viste seg sterkest og vant 4-3 (5-3), 4-2. Dermed gikk Sveits til topps i nasjonsturneringen. Den eneste kampen sveitserne tapte var i finalen mot Kerber.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788