Roger Federer

Sveits klar for Hopman Cup-finalen

Roger Federer og Belinda Bencic gjorde jobben i gruppefinalen mot USA i Hopman Cup torsdag.

Roger Federer og Belinda Bencic gjorde jobben i gruppefinalen mot USA i Hopman Cup torsdag.

Federer stormer dermed på videre i Hopman Cup. Sveitseren har slått både Yuichi Sugita og Karen Khachanov tidligere i turneringen uten å tape et sett. Heller ikke amerikanske Jack Sock klarte å hindre 36-åringen.

Sock ga likevel Federer en tøff kamp. Oppgjøret ble jevnt, men akkurat som mot Khachanov var Federer best da det gjaldt som mest. Tennisstjernen avgjorde det første settet i tiebreak og fulgte opp med 7-5 i det andre settet.

– Jeg har opprettholdt et høyt nivå i alle de tre kampene, noe som er veldig bra. Dette var et steg opp i motstand når det kommer til ranking, og jeg synes det var en svært underholdende kamp fra begge. Vi kom i kontakt med publikum. Jeg synes dette var et bra steg framover, sa Federer til Hopman Cups hjemmeside.

Etterpå kunne Federer se landskvinnen Belinda Bencic feie Coco Vandeweghe av banen med 7-6 (7-4), 6-4. Dermed er Sveits klar for lørdagens finale i Hopman Cup.

Russland stakk av med seieren i gruppens andre oppgjør mot Japan. Naomi Osaka vant over Anastasia Pavlyuchenkova, mens Khachanov slo Sugita. Deretter fulgte russerne opp med seier i mixed double og unngikk sisteplassen i gruppa.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788