Casper Ruud

Sterk start på 2018 for Casper Ruud

Casper Ruud spilte en meget solid kamp i første runde av ATP Challenger-turneringen i Noumea.

Casper Ruud spilte en meget solid kamp i første runde av ATP Challenger-turneringen i Noumea.

Nordmannen startet tirsdag tennissesongen i et oppgjør mot Salvatore Caruso på stillehavsøya Ny-Caledonia. Challenger-turneringen er den eneste oppkjøringsturneringen Ruud spiller før kvalifiseringen til Australian Open i neste uke.

Den norske 19-åringen er lysten på å vise hva han er god for i 2018 etter å ha avsluttet 2017 under hans egne forventninger. Unggutten startet meget bra i fjor, men fikk det tøffere utover i året. 2018 fikk derimot en god start.

I sin første kamp for året møtte Ruud italieneren Caruso. 25-åringen fra Avola på den italienske øya Sicilia er nummer 205 på ATP-rankingen. Den italienske tennisspillerens beste resultater fra 2017 er en semifinale og en finale på Challenger-nivå, samt to titler på Futures-nivå. Det førte Caruso opp på 156.-plass på rankingen i august i fjor som karrierens beste plassering.

Solid, men jevnt
Oppgjøret startet jevnt. Begge holdt serve på første forsøk, men Caruso skaffet seg en breakmulighet, uten å utnytte den, på 1-1. Ruud fulgte opp med et blankt servegame til 3-2. På 4-4 kom kampens første dobbeltfeil, og nordmannen fikk deretter ett break i mot, men reddet seg inn med et serveess.

På 5-4 spilte Ruud seg fram til sin første breakmulighet etter at Caruso gjorde sin første dobbeltfeil på 40-40. Snarøya-gutten takket og bukket for anledningen til å avgjøre settet. Stjerneskuddet satte en herlig vinner ut av banen med forehanden og vant sett nummer én 6-4.

I det andre settet fikk Ruud en fantastisk start. 19-åringen begynte med et blankt servegame og fulgte opp med å spille seg til to breakmuligheter. Norges best rangerte tennisspiller brøt på første mulighet. Deretter suste Ruud videre opp til 40-0 på egen serve, men endte opp med å få to breakballer i mot. Likevel holdt talentet hodet kaldt og gikk opp i 3-0.

Casper Ruud. Tennis-Norge.
Casper Ruud i aksjon. Foto: Espen Hildrup / Norges Tennisforbund.

Ruud fortsatte i samme spor. Den tidligere norgesmesteren fulgte opp med å bryte nok en gang, men slapp seg ned like etterpå. I sitt neste servegame tok ikke Ruud et eneste poeng, og den italienske motstanderen reduserte til 1-4. Det fortsatte urovekkende, for Caruso fulgte opp med et blankt servegame. Deretter brøt italieneren Ruud etter at nordmannen først reddet en breakball.

Derimot klarte nordmannen akkurat tidsnok å heve nivået igjen. Ruud skaffet seg to breakmuligheter på 4-3. Caruso reddet for første gang en breakmulighet og avverget også forsøk nummer to. På deuce fikk Ruud en ny breakmulighet, men på nytt reddet Caruso seg inn. Forsøk nummer fire ble også reddet, men på mulighet nummer fem i gamet gikk Ruud opp i ledelse 5-3.

Caruso slo like etterpå tilbake og brøt tilbake til 4-5. Det påfølgende gamet ble jevnt og Ruud kjempet seg til deuce, men Caruso klarte til slutt å utligne til 5-5. Ruud svarte meg et godt servegame og gikk enkelt opp i 6-5, selv om han gjorde to dobbeltfeil.

Deretter viste 19-åringen ingen nåde og sikret seg seieren på første matchball i det andre settet med 7-5 etter å ha brutt Caruso. Ruud spilte i store perioder oppløftende med god serving, derav sju serveess. Likevel ble det hele åtte dobbeltfeil. Banespillet var godt med flere herlige vinnere ut av banen og på linja. I starten av kampen slet Ruud i returspillet, men spilte seg opp, noe som til slutt ble avgjørende for kamputfallet.

Franskmann neste
I andre runde, som spilles allerede onsdag, møter Ruud jevngamle Geoffrey Blancaneaux. Franskmannen er nummer 297 på ATP-rankingen og har fått wildcard til hovedrunden på Ny-Caledonia.

Den franske unggutten vant hele fire Futures-turneringer i 2017, men har ikke noe særlig med resultater å vise til på Challenger-nivå. På juniornivå har derimot 19-åringen vært nummer fem og vant juniorutgaven av Roland Garros i 2016.

Ruud tjener åtte ATP-poeng med å ta seg til andre runde i turneringen. På samme tidspunkt i fjor spilte unggutten en ATP 250-turnering i Chennai med wildcard i hovedrunden, der han tapte for Renato Olivo.

Senere tirsdag tapte Casper Ruud double sammen med Taylor Fritz for Hugo Nys og Tim Puetz.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788