Casper Ruud

Ruud kjempet seg til sterk seier: – En veldig bra kamp

Casper Ruud spilte en solid kamp mot rutinerte Stephane Robert og tok seg videre til kvalifiseringsfinalen i ATP 250-turneringen i Auckland.

Casper Ruud spilte en solid kamp mot rutinerte Stephane Robert og tok seg videre til kvalifiseringsfinalen i ATP 250-turneringen i Auckland.

Nordmannen har valgt å spille turneringen på New Zealand for å få flest mulig kamper. Det kan bety at Australian Open ryker om nordmannen vinner kvalifiseringsfinalen og første runde i en eventuell hovedrunde. Lørdag begynte Ruud lovende.

Unggutten møtte den rutinerte franskmannen Robert. Med sine 37 år er den franske tennisspilleren 18 år eldre enn Ruud. Veteranen er nummer 217 på ATP-rankingen, men nådde i 2016 sin beste rangering i karrieren med en 50.-plass. I 2017 vant Robert en Challenger-turnering.

– Det var en veldig bra kamp av Casper. Robert er en vanskelig motstander med mye rutine som spiller bra når motstanderen spiller hardt og godt. Det gjorde Casper i dag, og det gjorde det til en veldig bra kamp, sier far og trener Christian Ruud, som er på New Zealand med sønnen, til Tennis-Norge.

Jevnt
Oppgjøret mellom Ruud og Robert ble meget jevnt. Franskmannen, som ble feid av banen av Ruuds overmann på Ny-Caledonia tidligere i uka, Gleb Sakharov, startet dårlig mot Ruud. 19-åringen var best i det første settet og vant 6-3, selv om Snarøya-gutten misbrukte tre settballer.

Casper Ruud
Casper Ruud i aksjon i Oslo. Foto: Espen Hildrup.

I det andre settet havnet Ruud bakpå og ble liggende under 3-5. Nordmannen viste likevel styrke da han brøt tilbake til 4-5 og hadde et blankt servegame til 6-6. I tiebreaket var derimot Robert best, og 37-åringen vant 7-3.

Det tredje settet startet med dårligere kvalitet på egen serve fra både Robert og Ruud. Det ble flere brudd i starten, men utover i settet fulgte duoen hverandre som skygger. På 5-5 reddet Ruud tre breakballer og fulgte opp med å skaffe seg to matchballer i neste game, uten å utnytte dem. Dermed ble det et nytt tiebreak, men denne gangen var Ruud sterkest med 7-3 i tiebreaket.

– Casper trenger litt mer rutine med å spille litt smartere mot sånne motstandere som liker å få fart, sier Christian Ruud.

Kan møte topp 100-spiller
I søndagens kvalifiseringsfinale venter vinneren i oppgjøret mellom Tennys Sandgren, nummer 96 i verden, og Michal Przysiezny, nummer 485 på ATP-rankingen.

Lørdagens seier vil ikke gi nordmannen noen nye ATP-poeng, ettersom han har allerede har nok turneringer med tilsvarende eller mer poeng.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788