Roger Federer tennis

Federer sikter mot eksklusiv klubb

Roger Federer blir den fjerde tennisspilleren med 20 eller flere Grand Slam-titler om han slår Marin Cilic søndag.

Roger Federer blir den fjerde tennisspilleren med 20 eller flere Grand Slam-titler om han slår Marin Cilic søndag.

Ingen herrespillere har tatt over 20 Grand Slam-titler, og Federer er allerede den mannlige spilleren med flest Grand Slam-titler. Derimot har tre damer klart bragden: Steffi Graf (22), Serena Williams (23) og Margaret Court (24). Søndag har Federer muligheten til å klare det samme.

– 20 ganger er spesielt. Jeg vet ikke hva jeg kan si. Det ville vært fantastisk, sier Federer foran finalen i Australian Open, ifølge Herald Sun.

Lett vei?
Federer har på veien til finalen i Melbourne kun møtt to seedede spillere og har ikke tapt et eneste sett. Tomas Berdych, nummer 20 på ATP-rankingen, er den beste spilleren sveitseren har møtt før finalen. Selv mener ikke 36-åringen at han har hatt en enkel oppgave.

– Det er ingen enkel reise til finalen. Det er alltid mye arbeid foran turneringene, fokus og forberedelsene på forhånd. I mange uker og måneder prøver du å sette deg selv i posisjon for å være klar for en god semi- eller kvartfinale i Australian Open. Det er en del av planen. Det er derfor det føles godt når du spiller bra, sier Federer.

Den levende tennislegenden var ute med skade i halve 2016-sesongen. I 2017 vant han to Grand Slam-titler, de første på fem år. Om noen for ett år siden hadde fortalt Federer at han ett år senere skulle ha muligheten til å vinne sin tredje tittel på tolv måneder ville han ledd.

– Jeg hadde sagt «morsom spøk». På det tidspunktet var jeg fornøyd om jeg tok en Grand Slam-tittel til før jeg la opp. Jeg er glad for at jeg fortsatt spiller, at jeg fortsatt er frisk, spiller bra, gir meg gode sjanser og spiller best, sier Federer.

Ferie
Federer og Cilic har tidligere møttes i viktige kamper. Cilic slo Federer i semifinalen da han vant US Open i 2014, men tapte for Federer i Wimbledon-finalen i sommer. På slutten av 2017 var tilfeldigvis begge på ferie på Maldivene og hadde derfor noen økter sammen der, som forberedelse til Australian Open.

– Det var veldig morsomt. Ingen trener, ikke konkurranse. Bare to av oss på banen som slo baller. Bare fint og avslappet, sier Federer.

Cilic imponerte stort i kvartfinalen mot Rafael Nadal. Kroaten fikk verdensener til å løpe på seg en skade og måtte trekke seg fra oppgjøret i femte sett. 29-åringen er klar for å skape problemer også for verdenstoeren.

– Det er stor motivasjon for meg å få spille en Grand Slam-finale og ha muligheten til å vinne den. Spillet mitt føles bra, så forhåpentlig kan jeg ha en bra kamp og vise god energi på banen, sier Cilic.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788