Roger Federer

Federer dagen derpå: – Jeg var veldig nervøs

Roger Federer spilte søndag sin 30. Grand Slam-finale, men var likevel ikke fri for nerver i årets Australian Open. 

Roger Federer spilte søndag sin 30. Grand Slam-finale, men var likevel ikke fri for nerver i årets Australian Open. 

Den sveitsiske tennisspilleren fikk en relativt enkel vei til finalen, blant annet da semifinalemotstanderen Hyeon Chung måtte trekke seg i andre sett. Dermed gikk Federer til finalen uten å tap et eneste sett, noe som gjorde veteranen nervøs.

– Etter kampen mot Chung klarte jeg ikke å sovne før i tretiden. Hele neste dag tenkte jeg på hvordan jeg skulle spille mot Marin, hvor kult det ville være å vinne Grand Slam-tittel nummer 2o og hvor forferdelig det ville være å tape, sa Federer mandag, ifølge The Express.

Trodde han skulle tape
Også foran kvartfinalen mot Tomas Berdych var Federer nervøs. Sveitseren var foran oppgjøret sikker på at det skulle ende med tap.

– Du kan ikke forklare det noen ganger, det er bare en følelse du har. Som mot Berdych, følte jeg at jeg trolig kom til å tape denne. Det var ikke negativt, jeg følte bare at jeg så et tap komme. Ikke fordi jeg følte meg dårlig. Jeg trodde bare at Berdych hadde godfølelsen, sa Federer, og fortsatte:

– Som jeg forklarte, det føltes som om at finalen kom veldig raskt etter at jeg ikke tapte et sett. Jeg hadde mange følelser igjen. Jeg måtte jobbe gjennom disse følelsene. Det gjorde meg nervøs, sa Federer.

I finalen mot Cilic endte det med seier for Federer i fem sett. Tennislegenden tror nerver var grunnen for at kampen ble lengre enn hva det så ut som i starten av oppgjøret.

– Jeg hadde en god start, men jeg tror at jeg tapte det andre settet på grunn av nerver, for å være ærlig, sa Federer.

– Kan ikke tro det
Federer var etter finalen synlig rørt og brøt sammen i tårer da han takket familien sin. Federer forklarer at noen av grunnen til tårene er faktumet at han klarte å forsvare en Grand Slam-tittel for første gang siden US Open i 2008.

– Dette året virker det mer surrealistisk. Jeg kan ikke tro at jeg var i stand til å forsvare tittelen min fra i fjor etter alle disse årene. Kanskje tar det lengre tid før denne synker inn, jeg er ikke sikker. De føles alle spesielle eller annerledes, sa Federer. 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788