Grigor Dimitrov

Dimitrov kjempet seg til seier over Kyrgios

Grigor Dimitrov sendte Australias siste håp i Australian Open ut av turneringen i fjerde runde.

Grigor Dimitrov sendte Australias siste håp i Australian Open ut av turneringen i fjerde runde.

Den bulgarske tennisspilleren ble slått av Nick Kyrgios tidligere i januar i semifinalen av ATP 250-turneringen i Brisbane. I søndagens kamp i fjerde runde av Australian Open ble rollene snudde om i en jevn kamp.

Både Dimitrov og Kyrgios spilte nemlig glimrende på egen serve. I det første settet ble det ingen brudd, og det endte i tiebreak. Dimitrov sikret seg settseieren med 7-3. Også det andre settet endte i tiebreak etter at begge brøt en gang, men nok en gang var Dimitrov sterkest med 7-4.

Kyrgios slo tilbake med 6-4 i det tredje settet. I det fjerde settet var Kyrgios på vei mot tap, men brøt i siste liten og sikret seg et nytt tiebreak. Også denne gangen var Dimitrov, som spilte glimrende tennis og hadde marginene med seg stort sett hele kampen, best med 7-4.

– For to uker siden tapte jeg for han. Han servet og spilte ubeskrivelig godt i dag. Han fortjener mye honnør og kjempet veldig hardt. Jeg er bare glad for å ta meg videre, og jeg er glad for at jeg fant et siste gir og spilte bedre og bedre, sa Dimitrov, som møter Kyle Edmund i kvartfinalen, etter kampen.

Nadal slo Schwartzman
Casper Ruuds overmann, Diego Schwartzman, fikk i fjerde runde forsøke seg mot Rafael Nadal. Argentineren ble den første som vant et sett i årets Australian Open over spanjolen, men tapte 3-6, 7-6 (7-4), 3-6, 3-6.

– Jeg klarte å kjempe helt til slutt. Det var den første store kampen jeg spilte i 2018, sa Nadal etter kampen.

I kvartfinalen møter Nadal en utfordring i Marin Cilic, nummer seks i verden. Det blir trolig en enda tøffere kamp for 31-åringen. Cilic slo Pablo Carreno Busta 6-7 (2-7), 6-3, 7-6 (7-0), 7-6 (7-3).

– Det var en utrolig kamp med mange opp- og nedturer. Pablo ga meg mye trøbbel. Han er solid fra grunnlinja og har gode skudd. Jeg var lettet over at jeg spilte så gode tiebreak til slutt, sa Cilic etter seieren.

Wozniacki overbeviste
Caroline Wozniacki gjorde en ny god kamp søndag. Den danske jenta slo 19.-seedede Magdalena Rybarikova 6-3, 6-0. I kvartfinalen venter Carla Suarez Navarro som slo Anette Kontatveit 4-6, 6-4, 8-6.

Også belgiske Elise Mertens er klar for kvartfinale. 22-åringen er klar for sin første Grand Slam-kvartfinale etter å ha slått Petra Martic 7-6 (7-5), 7-5. Mertens møter vinneren av oppgjøret mellom Denisa Allertova og Elina Svitolina.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788