Casper Ruud

Casper Ruud: – Sikker på at jeg kan etablere meg topp 100

Casper Ruud stilte opp på pressekonferanse i Australian Open etter tapet for Diego Schwartzman. Her er svarene han ga.

Casper Ruud stilte opp på pressekonferanse i Australian Open etter tapet for Diego Schwartzman. Her er svarene han ga.

Unggutten ble et nummer for lite for argentinske Schwartzman, nummer 26 i verden, onsdag og tapte i tre sett i andre runde av Australian Open. Tennis-Norges svenske samarbeidsnettside, Tennisportalen, var til stede på pressekonferansen etter kampen. Her er svarene unggutten ga.

– Han hadde full kontroll på meg i dag og var ganske enkelt for smart for meg i dag. Når jeg slo inn på formiddagen før kampen føltes det ok ut, men når jeg spilte kampen føltes det tyngre. Det var kanskje en balanse av at jeg var litt spent, men jeg fant aldri noen pusterytme. Ved lengre ballvekslinger følte jeg meg sliten, og jeg vet i grunn at jeg har god fysikk og at dette egentlig ikke skal skje. Samtidig har jeg blitt matchet tøft i det siste, og jeg må bare trene mer, bli jevnere og enda mer sikker til neste gang, sa Ruud.

 – Skuffet
Unggutten kom aldri helt inn i kampen og opp på nivået han har hatt tidligere i år. Det er Ruud fullt klar over selv.

– Jeg var aldri helt med som dere sikkert så. Det var ganske fort over i hvert sett. Han er rutinert og ligger topp 30 på rankingen. Det er klart at jeg er skuffet, og jeg visste at han skulle spille bra, men det var ikke min beste dag som tennisspiller, om man skal si det slik, analyserte Ruud.

I de to første kvalifiseringskampene startet Ruud dårlig, men spilte seg opp. I kvalifiseringsfinalen og første runde var trenden derimot motsatt og 19-åringen startet forrykende.

– Hadde jeg startet bedre hadde jeg kanskje klarte å vinne første sett. Han fikk et par ball ekstra hele tiden tilbake i banen, og da vinner man ofte med flere poeng, sånn er det bare. Skal man ha en sjanse for å slå spillere som ligger blant de beste i verden, så må man ofte vinne det første settet viser statistikken, men det gikk ikke i dag, sa Ruud, som ble litt overrasket over Schwartzmans spill.

– Han spilte nok mer annerledes enn hva jeg hadde tenkt meg og fortere. Jeg har sett han på video en god del, og jeg visste at han hadde en god backhand. Det var litt overraskende at det gikk så fort som det gikk, sa Ruud.

– Er Schwartzman den beste spilleren du har møtt spillemessig?

– En av dem, han eller Albert Vinolas-Ramos som jeg møtte i Barcelona. Jeg spilte nok bedre mot Ramos enn hva jeg gjorde i dag, men Diego var litt for smart for meg, som sagt, konkluderte Ruud.

Skryt
Selv om det ble et klart tap, fikk Ruud skryt av motstander Schwartzman for spillet sitt.

– Det hyggelig å høre det. Vi er mange unge som er der og kjemper nå og vil komme langt. Du har Alexander Zverev som er nummer fire i verden, og han er på et annet nivå enn vi «Next-Gen». Vi har mange som er rundt 50-100 i den gruppen og alle lærer av alle. Mange har en lys framtid, helt klart, mente Ruud, som er optimistisk med tanke på å nå en topp 100-plassering.

–Hadde du spurt meg samme spørsmål for ett år siden, er jeg desto mer sikker nå på at jeg kan etablere meg der. I Rio de Janeiro gikk jeg fra 210 til 130 på verdensrankingen på bare en uke. Det er ikke helt normalt. Jeg skal ikke si at det var ufortjent, men det var et veldig stort steg på bare en uke. Det var grunnen til at jeg lå så høyt i fjor, men i år er jeg enda mer erfaren som spiller og håper å få mer jevnhet i spillet mitt.

– Hvor mange Grand Slams blir det i år?

– Jeg håper på alle fire. Når har jeg allerede klart en og neste er på grus som jeg føler meg komfortabel på og kanskje enda mer komfortabel enn på hard court. Forhåpentlig kommer jeg inn topp 100, og da slipper jeg garantert kvalifiseringen, som hadde vært det beste. Jeg har mange poeng å forsvare fra Rio, men jeg forventer å klatre noen plasser på rankingen nå som jeg har fått en god start på året, sa Ruud, som ikke hadde problemer med varmen i Australia.

– Ja, det var nok ikke så kjempevarmt, men det var varmere enn de siste fem-seks dagene med tanke på regnet som vi har hatt. Jeg var i Noumea og spilte nylig. Der var det enda varmere, og da var det ikke noe problem, sa Ruud.

 

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788