Milos Raonic

Australsk tenåring slo Milos Raonic: – Vilt at det gikk

Den australske tenåringen Alex De Minaur imponerte stort da han tok seg til kvartfinale og slo ut Milos Raonic i ATP 250-turneringen i Brisbane.

Den australske tenåringen Alex De Minaur imponerte stort da han tok seg til kvartfinale og slo ut Milos Raonic i ATP 250-turneringen i Brisbane.

18-åringen fra Australia spiller hovedrunden i Brisbane med wildcard, men har gjort et meget godt inntrykk. De Minaur er nummer 208 på ATP-rankingen. På samme tidspunkt i fjor ble Australia kjent med unggutten da han tok seg gjennom kvalifiseringen til hovedrunden i Brisbane. Uken etter slo De Minaur ut Benoit Paire i Sydney.

I årets turnering har De Minaur overgått forventningene igjen. I første runde ble amerikanske Steve Johnson, nummer 44 i verden, slått, men unggutten nøyde seg ikke med det.

Raonic
Onsdag ventet nemlig Milos Raonic. Canadieren er for øyeblikket rangert som nummer 24 på verdensrankingen etter skadeproblemer på slutten av 2017-sesongen, men var så sent som i november i 2016 verdenstreer.

Det hindret ikke De Minaur i å gå nådeløst på mot Raonic. Hjemmehåpet vartet opp med glimrende tennis og frustrerte Raonic som ikke fant skikkelig flyt i spillet sitt. De Minaur stakk av med seieren 6-4, 6-4.

– Jeg kan ikke helt tro det, for å være ærlig. Det vil nok ta litt tid å forstå hva jeg har gjort nå. Jeg skulle bare gå ut å kjempe med hele hjertet. At det gikk er helt vilt, sier De Minaur, som også takket hjemmepublikummet:

– Dere er helt fantastiske. Jeg hørte at publikum var bak meg, og de dyttet meg over mållinjen, sa De Minaur i seiersintervjuet.

Møter amerikaner
I kvartfinalen venter, på papiret, enklere motstand i kvalifiseringsspilleren Michael Mmoh. 19-åringen er nummer 175 på ATP-rankingen og har slått ut Federico Delbonis og Mischa Zverev i hovedrunden.

Også et annet hjemmehåp, Nick Kyrgios, sikret seg kvartfinaleplass onsdag. Der møter han Alexandr Dolgopolov.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788