Australsk tenåring slo Milos Raonic: – Vilt at det gikk

av | 3 januar, 2018 - 14:33 | Internasjonalt

Den australske tenåringen Alex De Minaur imponerte stort da han tok seg til kvartfinale og slo ut Milos Raonic i ATP 250-turneringen i Brisbane.

Den australske tenåringen Alex De Minaur imponerte stort da han tok seg til kvartfinale og slo ut Milos Raonic i ATP 250-turneringen i Brisbane.

18-åringen fra Australia spiller hovedrunden i Brisbane med wildcard, men har gjort et meget godt inntrykk. De Minaur er nummer 208 på ATP-rankingen. På samme tidspunkt i fjor ble Australia kjent med unggutten da han tok seg gjennom kvalifiseringen til hovedrunden i Brisbane. Uken etter slo De Minaur ut Benoit Paire i Sydney.

I årets turnering har De Minaur overgått forventningene igjen. I første runde ble amerikanske Steve Johnson, nummer 44 i verden, slått, men unggutten nøyde seg ikke med det.

Raonic
Onsdag ventet nemlig Milos Raonic. Canadieren er for øyeblikket rangert som nummer 24 på verdensrankingen etter skadeproblemer på slutten av 2017-sesongen, men var så sent som i november i 2016 verdenstreer.

Det hindret ikke De Minaur i å gå nådeløst på mot Raonic. Hjemmehåpet vartet opp med glimrende tennis og frustrerte Raonic som ikke fant skikkelig flyt i spillet sitt. De Minaur stakk av med seieren 6-4, 6-4.

– Jeg kan ikke helt tro det, for å være ærlig. Det vil nok ta litt tid å forstå hva jeg har gjort nå. Jeg skulle bare gå ut å kjempe med hele hjertet. At det gikk er helt vilt, sier De Minaur, som også takket hjemmepublikummet:

– Dere er helt fantastiske. Jeg hørte at publikum var bak meg, og de dyttet meg over mållinjen, sa De Minaur i seiersintervjuet.

Møter amerikaner
I kvartfinalen venter, på papiret, enklere motstand i kvalifiseringsspilleren Michael Mmoh. 19-åringen er nummer 175 på ATP-rankingen og har slått ut Federico Delbonis og Mischa Zverev i hovedrunden.

Også et annet hjemmehåp, Nick Kyrgios, sikret seg kvartfinaleplass onsdag. Der møter han Alexandr Dolgopolov.

 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mesternes Masters

Mesternes Masters

Dette er listen over alle Topp 100 spillere som har vunnet Masters-turneringer.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv