Alex De Minaur

Australsk 18-åring klar for sin første ATP-finale

Unggutten Alex De Minaur har hatt en drømmestart på 2018-sesongen med sju seire på de siste åtte kampene på ATP-nivå.

Unggutten Alex De Minaur har hatt en drømmestart på 2018-sesongen med sju seire på de siste åtte kampene på ATP-nivå.

Den australske tennisspilleren storspiller på hjemmebane i Australia på nyåret. 18-åringen endte 2017 som nummer 208 på ATP-rankingen. Nå har De Minaur plutselig tatt seg til semifinale i ATP 250-turneringen i Brisbane og finalen i ATP 250-turneringen i Sydney.

I forrige uke slo De Minaur blant andre Milos Raonic. Denne uka i Sydney hadde stjerneskuddet slått Fernando Verdasco, Damir Dzumhur og Feliciano Lopez før fredagens semifinale mot franske Benoit Paire.

Mot franske Paire viste De Minaur styrke. Unggutten havnet nemlig under etter å ha tapt 4-6 i det første settet, men slo grusomt tilbake. Hjemmehåpet vant de påfølgende settene med 6-1 i begge. Dermed tok han seg til finale, der russiske Danil Medvedev er motstander.

I ATP 250-turneringen på Auckland spiller Juan Martin del Potro finale mot Roberto Bautista Agut.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788