Eugenie Bouchard

Vertsnasjonen slo Canada i Hopman Cup

Vertsnasjon Australia slo Canada i sin første kamp i nasjonsturneringen Hopman Cup.

Vertsnasjon Australia slo Canada i sin første kamp i nasjonsturneringen Hopman Cup.

Lørdag tjuvstartet Sveits og USA 2018-sesongen med seier over Japan og Russland, mens nyttårsaften ble det første oppgjøret i gruppe A spilt. Vertsnasjonen Australia tok i mot Canada og fikk en god start. Daria Gavrilova slo den canadiske tennisyndlingen Eugenie Bouchard enkelt i to sett 6-1, 6-4.

– Første sett var bra, men jeg følte definitivt litt nerver på slutten. Jeg gikk for det litt for mye. Det gikk bra, og det var hyggelig å vinne igjen, sa Gavrilova etter seieren, til Hopman Cups hjemmeside.

Thanasi Kokkinakis, som spilte turneringen for første gang siden han var 16 år, kunne avgjøre oppgjøret ved å vinne sitt oppgjør mot men slik gikk det ikke. Det australske hjemmehåpet Kokkinakis startet bra og vant sett nummer én 6-4, men ble slått 6-3 i det andre settet. Det avgjørende settet gikk derimot i Kokkinakis´favør. 21-åringen vant 6-3.

– Det er fantastisk å være tilbake. Jeg spilte som reserve her da jeg var 16 år. Jeg har mistet de to siste Australian Open-turneringene med skader, men jeg er veldig fornøyd med å være tilbake på de australske hard court-banene, sa Kokkinakis etter seieren, til Hopmans Cup hjemmeside.

Dermed var oppgjøret avgjort før kampen i mixed double. Med en tidligere Grand Slam-vinner i double, Popisil, på laget, var Canada favoritter, og i et jevnt oppgjør var også nordamerikanerne best. Popisil og Bouchard vant 4-3 (4-1), 4-3 (6-4).

Også Tyskland og Belgia er i gruppe A, men på grunn av nyttårsaften spiller ikke disse nasjonene sin første kamp før på kvelden lokal tid første nyttårsdag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788