Roger Federer tennis

Federer før sesongåpningen: – Annerledes nå

Roger Federer har helt andre forventninger til 2018-sesongen enn hva han hadde på samme tidspunkt i fjor foran 2017-sesongen.

Roger Federer har helt andre forventninger til 2018-sesongen enn hva han hadde på samme tidspunkt i fjor foran 2017-sesongen.

For ett år siden hadde sveitseren vært ute med skade i en halv sesong. Da hadde verken Federer eller resten av tennisverden noen anelse om hvordan 2017 ville bli på tennisbanen for tennistjerna. Det endte med to Grand Slam-titler, hans første på fem år, og en andreplass på ATP-rankingen.

– Det er helt annerledes nå. Jeg har hatt en god sesongoppkjøring i år, noe jeg også hadde i fjor, men da visste jeg bare ikke hva jeg kunne forvente, sier Federer foran Hopman Cup, ifølge The Australian.

I gang
Lørdag tjuvstarter nemlig Federer 2018-sesongen i Hopman Cup. 36-åringen spiller nasjonsturneringen, der lagene stiller med en herre- og en kvinnespiller fra samme land, for andre gang på rad. I år vet veteranen bedre hvor han står foran sesongen.

– Nå er forventningene høyere, men samtidig prøver jeg å minne meg på at jeg ikke må tenke at det er normalt og være realistisk med å sikte mot de samme tingene som i 2017, sier Federer.

I Hopman Cup er Federer garantert tre kamper. Lørdag spiller den sveitsiske tennisstjernen mot japanske Yuichi Sugita. I gruppespillet kommer den levende legenden også til å spille mot amerikanske Jack Sock og russiske Karen Khachanov.

Bencic
Skal det bli flere kamper på Federer i Hopman Cup er han avhengig av at landskvinnen Belinda Bencic presterer bra. 20-åringen har hatt det tøft etter at hun slo i gjennom, men begynte i høst å spille opp mot potensialet sitt igjen. I 2017 var hun også skadet.

– Hun har hatt et tøft år. Det er veldig hyggelig å se henne tilbake i så god form, sier Federer.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788