Grigor Dimitrov

Dimitrov vant ATP-sluttspillet på første forsøk

Grigor Dimitrov har gått ubeseiret gjennom ATP-sluttspillet og tok sin første tittel i turneringen i sin første deltakelse.

Grigor Dimitrov har gått ubeseiret gjennom ATP-sluttspillet og tok sin første tittel i turneringen i sin første deltakelse.

Bulgareren ble lørdag den første debutanten til å nå finalen i ATP-sluttspillet siden 2007 da David Ferrer gjorde det. Søndag ble Dimitrov også den første debutanten å vinne turneringen siden Alex Corretja gjorde det i 1998.

Dimitrov har i tillegg vist glimrende form. 26-åringen tapte ingen kamper i gruppespillet, der han blant annet vant mot søndagens motstander David Goffin. Den bragden klarte han å gjenta under finalen i den engelske hovedstaden.

Det var også den bulgarske tennisspilleren som startet oppgjøret best. Dimitrov vant det første settet 7-5, men måtte se seg slått 4-6 i det andre settet. I det tredje settet fikk bulgareren et forsprang. På 5-2 hadde Dimitrov tre matchballer på Goffins serve, men belgieren reddet alle og fikk en siste mulighet til å bryte. Også på Dimitrovs serve avverget han en matchball, men på kampens femte matchball avgjorde han kampen med 6-3 i det siste settet.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788