Roger Federer

Federer tok sin 94. tittel

Roger Federer slo Rafael Nadal i finalen av ATP-turneringen Shanghai Masters søndag.

Roger Federer slo Rafael Nadal i finalen av ATP-turneringen Shanghai Masters søndag.

Federer sikret seg dermed karrierens 94. tittel. Sveitseren har nå like mange titler som Ivan Lendl. Det er kun amerikanske Jimmy Connors med sine 109 som har flere. I tillegg tok Federer med vinsten over Nadal sin 700. kampseier på hardcourt.

Sveitseren fikk en god start i Shanghai. Han brøt Nadals serve på første forsøk, og i det andre settet brøt sveitseren igjen, denne gangen til 3-2. Spanjolen klarte aldri å komme tilbake, noe som gjorde at Federer til slutt vant kampen i to sett med 6-4, 6-3.

Federer og Nadal har hatt en fantastisk sesong i 2017. Federer har blant annet vunnet Australian Open og Wimbledon, mens Nadal har vunnet to Grand Slam-titler i år; Roland Garros og US Open.

Også Maria Sjarapova vant en turnering søndag. Russeren tok sin første WTA-tittel etter dopingdommen, sin første siden 2015, da hun slo Aryna Sabalenka, som mandag for første gang blir rangert blant de 100 beste i verden.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788