Roger Federer tennis

Federer hviler seg klar til ATP-sluttspillet

Roger Federer tok søndag sin 95. tittel i karrieren, men planlegger ikke å jage Jimmy Connors rekord på 109 titler vilt.

Roger Federer tok søndag sin 95. tittel i karrieren, men planlegger ikke å jage Jimmy Connors rekord på 109 titler vilt.

Den sveitsiske 36-åringen vant søndag sin åttende tittel på hjemmebane i Basel da han slo Juan Martin del Potro i finalen og fortsetter sin imponerende sesong. Federer har nemlig vunnet hele sju titler i årets sesong, blant annet to Grand Slam-titler. På ATP-rankingen er kun Rafael Nadal bedre. Spanjolen spiller ATP 1000-turneringen i Paris, men det gjør ikke Federer.

– Det var hele tiden planen å se hvordan kroppen følte seg utover i uka. Kroppen spør meg om en pause igjen. Jeg kan føle det. Det ser ikke slik ut på tennisbanen, det vet jeg. Folk tror det er enkelt å komme seg i gjennom turneringer, men det er ikke det, sier Federer, ifølge Tennis World.

Med flere turneringer i løpet av året kunne Federer kjempet om førsteplassen på verdensrankingen, noe også veteranen tenkte på før avgjørelsen om ikke å spille i den franske hovedstaden.

–Det var tanker rundt rankingen, selvfølgelig, men jeg er ganske langt bak. Så jeg tok vekk den delen da jeg tenkte på det, sier Federer.

– Jeg ønsker å forbli skadefri. Jeg vil være frisk. Jeg vil ikke strekke grensene og bli skadet neste uke. Jeg har respekt for alderen min, sier Federer.

Dermed er ATP-sluttspillet i London neste turnering Federer blir å se i, noe som også er sesongavslutningen.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788