Roger Federer

Nadal startet tamt – Federer solid

Rafael Nadal ble overrasket fra start av Leonardo Mayer i tredje runde, mens Roger Federer vant i tre sett for første gang i årets turnering.

Rafael Nadal ble overrasket fra start av Leonardo Mayer i tredje runde, mens Roger Federer vant i tre sett for første gang i årets turnering.

Nadal var storfavoritt mot Mayer, spesielt med tanke på at spanjolen har vunnet enkelt og aldri tapt et sett mot argentineren på de tre tidligere oppgjørene. Mayer måtte i tillegg vinne tre kvalifiseringskamper og to kamper i hovedrunden for å nå tredje runde.

Det hadde tydelig skapt selvtillit hos Mayer. 30-åringen gikk i strupen på Nadal fra start av og vant det første settet 7-6 (7-3). Argentineren hang bra med i det andre settet, men til slutt fikk Nadal sin første breakball, og da snudd kampbildet. Nadal vant til slutt med 6-3, 6-1, 6-4 i de neste settene.

– Da jeg endelig brøt ble alt endret. Jeg klarte å spille mer fritt og startet bedre angrep med forehanden min, sa Nadal etter seieren, ifølge New York Times.

Federer solid
Federer har slitt noe i begynnelsen av US Open. I den første runde måtte sveitseren har fem sett for å ta seg videre, mens i den andre runde var det nødvendig med fire sett. Det har ført til spekulasjoner om 35-åringen er for gammel til å ha muligheten til å vinne tre Grand Slams i samme år.

Lørdag gjorde i hvert fall Federer sitt for å sette en stopper for spekulasjonene ved å ta seg videre på en time og 46 minutter. Den store tennisstjernen fra Sveits vant 6-3, 6-3, 7-5 over spanske 31.-seedede Feliciano Lopez.

– Jeg slet i de første par rundene, men det hadde noe å gjøre med motstanderne også. Jeg synes jeg spilte en veldig ren kamp i dag. Jeg kunne ikke vært mer glad, sa Federer etter seieren, ifølge Sunday Express.

Del Potro imponerer
En annen ringrev som imponerer er Juan Martin del Potro. Argentineren har tatt seg videre til fjerde runde uten å tape ett sett. Lørdag ble 11.-seedede Roberto Bautista Agut slått 6-3, 6-3, 6-4. I neste runde venter trolig en større utfordring i sjetteseedede Dominic Thiem.

Også ukrainske Alexandr Dolgopolov, belgiske David Goffin, russiske Andrey Rublev og tyske Phillip Kohlschreiber ble klar for fjerde runde lørdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788