Jelena Ostapenko

Flere kanoner ute på kvinnesiden

Roland Garros-vinneren Jelena Ostapenko måtte se seg slått allerede i tredje runde av US Open, mens Kaia Kanepi fortsetter storspillet.

Roland Garros-vinneren Jelena Ostapenko måtte se seg slått allerede i tredje runde av US Open, mens Kaia Kanepi fortsetter storspillet.

Den latviske 20-åringen imponerte de aller fleste da hun gikk til topps i Roland Garros. Også kvartfinale i Wimbledon var imponerende. I US Open har det derimot ikke gått like bra, og lørdag måtte hun se seg slått av jevngamle Daria Kasatkina, nummer 38 i verden, med 3-6, 2-6.

– Jeg følte meg ikke 100 prosent i dag. Allerede tidlig i dag kjente jeg meg ikke bra. Jeg kunne ikke gi 100 prosent i dag og spille på mitt beste, sa Ostapenko etter kampen, ifølge US Opens offisielle hjemmeside.

Kanepi med ny seier
Kaia Kanepi måtte gjennom kvalifiseringen for å nå hovedrunden og imponerte der. I hovedrunden har den estiske jenta nå vunnet tre kamper og er klar for fjerde runde mot nettopp den unge russeren Kasatkina.

For øyeblikket er Kanepi nummer 418 i verden, men 32-åringen har fem kvartfinaler bak seg i Grand Slam-turneringene og har en besteplassering som nummer 15 fra 2012. De siste sesongene har derimot blitt spolert.

Kanpei har nemlig slitt med sykdom og skader. Forrige gang veteranen spilte en Grand Slam-turnering var i 2015, men nå viser hun gamle takter igjen, og det etter kun å ha spilt fire turneringer i 2017. Lørdag ble Angelique Kerbers overkvinne, Naomi Osaka, slått 6-3, 2-6, 7-5.

– I juni i fjor brydde jeg meg ikke om jeg kom til å spille tennis igjen. Jeg trengte en pause og jo lengre, jo bedre. Jeg ignorerte smerten da jeg spilte. Jeg begynte å trene igjen i januar. Det føltes bra, og jeg kjente ikke noe i hælene og bestemte meg for å satse igjen, sa Kanepi, ifølge Yahoo Sports.

Pliskova videre
Førsteseedede Karolina Pliskova måtte kjempe for å ta seg til fjerde runde, men slo til slutt 27.-seedede Shuai Zhang 3-6, 7-5, 6-4. I fjerde runde venter Jennifer Brady, nummer 91 i verden. Den amerikanske jenta slo Monica Niculescu i tredje runde.

Også amerikanske Coco Vandeweghe, ukrainske Elina Svitolina og tsjekkiske Lucie Safarova tok seg videre til fjerde runde torsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788