Keys tennis

Drømmmeår for amerikanerne på kvinnesiden i US Open

Alle de fire semifinalistene i US Open kommer fra vertsnasjonen USA. Noe lignende har ikke skjedd siden 1981.

Alle de fire semifinalistene i US Open kommer fra vertsnasjonen USA. Det har ikke skjedd siden 1981.

Mye skulle klaffe, men man så det på forhånd: Det lå til rette for hele fire kvinner fra USA i semifinalene i US Open. Forrige gang fire amerikanske kvinner tok seg til semifinalen i sammen US Open var da Tracy Austin, Chris Evert, Marina Navratilova og Barbara Potter gjorde det i 1981.

– Amerikansk tennis er på riktig vei, slo den ene semifinalisten, Sloane Stephens, fast etter sin kamp, ifølge The Guardian.

Keys og Coco
Stephens ble allerede tirsdag klar for semifinalen. Det samme ble Venus Williams. Onsdag slo Coco Vandeweghe førsteseedede Karolina Pliskova, mens Madison Keys vant over kvalifiseringsspilleren Kaia Kanepi.

– Vi kommer til å ha fire amerikanere som spiller torsdag, det er ganske kult, sa Keys etter hun gikk videre som den siste av de fire jentene.

Dermed blir det også den første helamerikanskefinalen siden Venus og Serena Williams spilte mot hverandre i 2002.

– Det har vært to gode uker for amerikansk tennis ved å se alle disse amerikanerne i hovedrunden og alle kommer så langt og gjør det så bra, sa Williams, ifølge Fox Sports.

Eldste
Med sine 37 år er Venus Williams den eldste semifinalisten i US Open noensinne, og den eldste i hvilken som helst Grand Slam siden Martina Navratilova i 1994.

– Det er en veldig herlig følelse, fordi du bruker så mye tid på å arbeide mot å lykkes i slike øyeblikk, sa Williams.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788