Anglieque Kerber

Kerber demper presset før Wimbledon

Angelique Kerber starter jakten på ny finaleplass i Wimbledon, og kampen for å fortsette som verdensener.
FINALIST: I fjor tapte Angelique Kerber Wimbledon-finalen mot Serena Williams. Creative Commons.

Verdensener Angelique Kerber mener hun har funnet formen før Wimbledon, men resultatene forventer hun ikke umiddelbart.

Kerber har hatt en turbulent sesong så langt i år. I Australian Open ble det utgang i åttendedelsfinalen mot Coco Vandeweghe (nummer 25 i verden), mens hun ble utslått allerede i første runde av Roland Garros mot Ekaterina Makarova (47)  Før årets tredje Grand Slam-turnering mener hun å ha funnet formen igjen.

– Jeg er her for å spille god tennis, og for å prøve og vinne hver kamp. Jeg er veldig fornøyd med at jeg spiller god tennis igjen på trening, men nå må jeg overføre det til kampene. Jeg tror det er mer mentalt, å ikke legge for mye press på meg selv til denne turneringen, sa Angelique Kerber til pressen på lørdag.

Tyskeren tapte ikke ett eneste sett på vei til finalen som hun tapte mot Serena Williams i fjor. Williams står over Wimbledon 2017 grunnet graviditet. Med amerikaneren ute, har Kerber fått æren av å starte årets turnering på hovedbanen mot Irini Falconi (246) som kom inn gjennom kvalifisering.

– Jeg vet at hvis man trener hardt, så vil resultatene komme på et punkt. Men jeg vil ikke legge presset på Wimbledon. Jeg har de neste månedene hvor jeg har store turneringer, men selvsagt er jeg her for å spille god tennis i et forsøk på å vinne hver kamp. Men jeg vil tenke mer på det neste halvåret, sa Kerber i forkant av Wimbledon.

Kan miste førsteplassen
Kerber har over lengre tid tviholdt på førsteplassen på kvinnenes ranking. Med Simona Halep (2) og Karolina Pliskova (3) like bak som også er med i Wimbledon, vet hun at plassen er truet.

– Jeg vil selvfølgelig prøve å beholde den. Men jeg er her for å spille runde for runde og bare fokusere på mine kamper, ikke på nummer, ranking eller antall poeng jeg må forsvare, forklarte Kerber.

Ostapenko sulten på mer suksess
Jelena Ostapenko (13) overrasket alle med å vinne Grand Slam-turneringen Roland Garros useedet i juni. Latvieren har allerede løftet et trofé i Wimbledon som junior i 2014. Men det 20 år gamle stjerneskuddet er klar for mer suksess.

– Hvis jeg spiller aggressivt og har en god dag, da kan alt skjer. Jeg vinner flest av poengene mine selv. Jeg kan kontrollere kampen.

Overgangen fra grusen i Paris til gresset i London er hun optimistisk til.

– Jeg føler meg ganske bra på gress fordi det var mitt favoritt-underlag så langt. Jeg ser frem til min første kamp her, sa Jelena Ostapenko til Wimbledon-pressen.

Ostapenko møter hviterusseren Aliaksandra Sasnovich (87) i første runde av Wimbledon på mandag.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788