Sharapova får redusert dopingstraff

av | 4 oktober, 2016 - 07:07 | Internasjonalt

Maria Sharapovas straff for å ha brukt det ulovlige stoffet meldonium reduseres fra to år til 15 måneder.

Maria Sharapovas straff for å ha brukt det ulovlige stoffet meldonium reduseres fra to år til 15 måneder.
Det betyr at russeren kan komme tilbake på tennisbanen 26. april 2017 etter å ha testet positivt for meldonium under Australian Open 26. januar 2016.
-På så mange måter føler jeg at noe som jeg elsker har blitt tatt bort fra meg, og det vil føles veldig godt å komme tilbake. Jeg teller dagene fram mot comebacket, skriver Sharapova på sin Facebook-side.
Superstjernen ble først utestengt i to år for bruken av det prestasjonsfremmende stoffet, men med en anke til Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS), fikk hun redusert straffen.
-Jeg har lært mye av dette, og jeg håper også Det internasjonale tennisforbundet har gjort det. ITF konkluderte med at «de ikke er enig med mange av konklusjonene til ITF», skriver Sharapova.
Meldonium ble forbudt fra 1. januar 2016. Sharapova har brukt hjertemedisinen siden midten av 2000-tallet av medisinske årsaker. 29-åringen leste aldri på listen over stoffer som ville bli forbudt fra 2016, og fortsatte dermed å bruke stoffet – ifølge henne selv, uvitende om at det hun gjorde var ulovlig.
-Jeg har tatt ansvar helt fra starten av for at jeg ikke visste at medisinen jeg hadde brukt i ti år var blitt ulovlig. Men jeg har også lært hvor mye bedre andre forbund har vært i å gi beskjed til utøverne sine om hvilke stoffer som har blitt ulovlig, sier Sharapova.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv